Cursus Internal/Operational Auditing

Alle organisaties hebben bepaalde doelstellingen en strategieën die zij willen realiseren. Er liggen echter altijd risico's op de loer die het behalen van deze doelen kunnen tegenwerken of vertragen. Het treffen van de juiste maatregelen is daarom erg belangrijk om risico's te constateren, te beoordelen en uiteindelijk te beheersen. De  operational auditor ondersteunt de organisatie hierbij. Daarbij beoordeelt de operational auditor of de getroffen beheersmaatregelen daadwerkelijk effectief zijn. Tevens is het van belang dat de operational auditor een goed auditrapport kan schrijven over de kwaliteit van de risicobeheersing, en het management daadwerkelijk aan kan zetten tot eventuele verbeteringen.

Ferocia verzorgt, in samenwerking met Avans+, de Post bachelor opleiding Operational Auditing. Er is ook een kortere variant in de vorm van een vierdaagse basiscursus welke in samenwerking met het IIA wordt gegeven. Nadat je de basiscursus met succes hebt afgerond, kun je doorstromen naar de Post bachelor opleiding, met een vrijstelling van 3 dagen en een mooie korting van €1250,- op je studiekosten. De Post bachelor opleiding wordt gegeven op diverse centrale locaties in Nederland. 

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met:
Direct inschrijven
Download brochure

Operational audit: ook nuttig voor jouw organisatie

Tijdens een operational audit wordt onder andere gekeken naar de aansturing, inrichting en kwaliteit van diverse systemen binnen de organisatie. Hierbij valt te denken aan communicatie-, informatie en controlesystemen. Risico's dienen in kaart te zijn gebracht en er dienen voldoende beheersmaatregelen te zijn getroffen. Het is de taak van de operational auditor om gedegen onderzoek te doen binnen de organisatie, bijvoorbeeld in dossiers of door middel van interviews, zodat er aan het management kan worden gerapporteerd in hoeverre de bovengenoemde zaken op orde zijn.

Praktische informatie
Doelgroep Werkvorm Studiebelasting Diploma Dagindeling Startdata & -locaties Docenten Kosten
Doelgroep
Basiscursus Beginnende internal/operational auditors, kwaliteitsmedewerkers, medewerkers AO/IC en medewerkers die tijdelijk bij de internal auditafdeling gaan werken en in korte tijd de basisbeginselen van internal/operational auditing goed willen doorgronden en in de praktijk willen toepassen.
Post bachelor
Werkvorm
Basiscursus In de basiscursus Internal Operational Auditing werken we met innovatieve e-learning, cases, rollenspellen en praktijkopdrachten. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband. Daarnaast deel je tijdens de bijeenkomsten jouw ervaringen met mededeelnemers die werkaam zijn bij andere bedrijven. Door het interactieve karakter van de cursus ontstaat een sterk lerend effect.
Post bachelor
Studiebelasting
Basiscursus De basiscursus Internal/Operational Auditing bestaat uit 4 bijeenkomsten die over een periode van ± 2 maanden plaatsvinden. Verder kun je rekenen op 2 á 3 uur zelfstudie per week.
Post bachelor
Diploma
Basiscursus

Na afronding van de basisicursus ontvang je een bewijs van deelname en kun je je inschrijven voor de Post bachelor opleiding, met een vrijstelling van 3 dagen en een mooie korting van €1250,- op de studiekosten.

PE punten / uren
Je ontvangt 28 PE punten.

Post bachelor
Dagindeling
Basiscursus
Dag 1

17-05-2021 Inleiding Operational auditing 

Dag 2

31-05-2021 Praktisch gebruik control modellen

Dag 3

14-06-2021 Auditmethodologie

Dag 4

28-06-2021 Effectief rapporteren

Post bachelor
Startdata & -locaties
Basiscursus
17-05-2021 Utrecht
Post bachelor
Docenten
Mark Daamen

Mijn kracht ligt op het creëren van verbinding en samenhang tussen sturen en beheersen. Ik begeleid auditors, controllers en risicomanagers in hun professionele ontwikkeling vanuit een sterke verbinding en samenhang met het management. Dit doe ik onder andere door het verzorgen van diverse opleidingen en trainingen aan universiteiten en hogescholen. Daarbij ontwikkel ik samen met onze klanten diverse maatwerk in-company opleidingen, van 1 daagse masterclasses tot 3 jarige geaccrediteerde postbachelor opleidingen. Tevens ontzorg ik opdrachtgevers bij het vinden van een passende interim professional.

 

Björn Walrave

Ik ben een gepassioneerde audit-, risk-, en complianceprofessional met ruime ervaring. Daarnaast docent internal en operational auditing aan verschillende universiteiten en hogescholen, auteur van diverse aan audit gerelateerde artikelen en hoofdredacteur van Audit Magazine. Binnen Ferocia ben ik onder meer verantwoordelijk voor het opzetten en onderhouden van diverse leerprogramma's, gericht op controllers, risk officers en internal auditors. 

Kosten
Basiscursus

€ 1995 (BTW vrij) 

Post bachelor
Deze basiscursus iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven
Direct inschrijven Stap 1 / 3
Kies opleidingstype
Kies datum + locatie
Volgende
Aanhef
Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Vorige Volgende
Betaling door
Opmerkingen
Vorige Inschrijving verzenden
Brochure aanvragen Geheel vrijblijvend in je mailbox
Jouw gegevens
Verzenden
Klanten over ons
Ali Özyürek - Sr. Adviseur Bedrijfsvoering & Auditor, Openbaar Ministerie

"Tijdens en na de audits merkte ik al snel dat ik iets miste om effectief en efficiënt te handelen, zowel op het gebied van de audit als op het gebied van het rapporteren. Ik concludeerde dat ik dat gemis slechts met een degelijke opleiding kon compenseren. Ik begon aan de opleiding met een aantal enthousiaste medecursisten en een ervaren docent die op een leuke manier de informatie overdraagt. Met name de methodiek en de aandacht voor de rol van de (top) manager zijn zaken die mij hebben geholpen om mijn werk nu nog beter uit te voeren. Met dank aan Avans+ en de docenten van Ferocia (Mark Daamen)."

Geleverde meerwaarde: Opleiding & Training 

Gedegen onderwijspartners zoals Avans+

Ferocia biedt de Operational Auditor opleiding aan in samenwerking met Avans+. Dit opleidingsinstituut is erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Gezondheid. Avans+ werkt zelf ook samen met vooraanstaande onderwijspartners in zowel binnen- als buitenland. Bijvoorbeeld partners zoals Ferocia, maar ook Universiteiten en Hogescholen. De Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) zorgt voor de kwaliteitsmonitoring van de opleidingen.

Erkend door de IIA

Ferocia is erkend door het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA) om PE punten te verstrekken. Met onze opleidingen en bassiscursus kun je dus je kennis binnen jouw vakgebied onderhouden en ontwikkelen.

    

Gediplomeerde trainers/docenten met veel ervaring

De opleiding tot operational auditor wordt gegeven door docenten met extensieve kennis in dit vakgebied. Tevens beschikken de docenten over ruime praktijkervaring, waardoor zij in staat zijn theorie om te zetten naar praktische toepassingen. Dit maakt de opleiding / bassiscursus interessant en applicabel, waardoor er een bijdrage wordt geleverd aan je persoonlijke ontwikkeling én aan het succes van je organisatie.

Deze basiscursus iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 085-0708500 info@ferocia.nl