x
Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws van Ferocia in de mail. Meld je nu direct aan!

Post bachelor opleiding Data Protection Officer / Masterclass gegevensbescherming

Beheert jouw organisatie (klant)gegevens? In dat geval gaat er in 2018 iets voor je veranderen. De regelgeving rondom privacy en gegevensbescherming wordt namelijk weer geüpdatet en dit raakt veel gebieden binnen je organisatie. Vanaf mei 2018 wordt de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van kracht. Wanneer jouw organisatie niet aan de nieuwe regels voldoet, riskeer je hoge boetes!
Daarnaast wordt het volgens de nieuwe Europese wetgeving voor alle publieke en een groot aantal private ondernemingen verplicht om een Data Protection Officer (DPO) / Functionaris Gegevensbescherming (FG) aan te stellen.

Om je voor te bereiden op de nieuwe AVG 2018 regelgeving, biedt Ferocia in samenwerking met Avans+ een masterclass gegevensbescherming en een post bachelor opleiding Data Protection Officer aan.

Masterclass Een 3 dagen durende cursus op het gebied van gegevensbescherming, de nieuwe regelgeving en de invloed hiervan op jouw functie binnen je organisatie. Je ontvangt bij voltooiing een certificaat van deelname. Direct inschrijven Download brochure
Post bachelor Een 12 dagen durende opleiding waarin wordt gefocust op de invloed van de nieuwe AVG wet op je gehele organisatie. Je zult een implementatieplan opstellen en gaat beleid formuleren. Na voltooiing van de opleiding ontvang je een post bachelor diploma en kun je aan de slag als Functionaris Gegevensbescherming. Direct inschrijven Download brochure
Deze opleidingen worden aangeboden in samenwerking met:
Avans
De gegevens op een rijtje
Masterclass
 • Duur 2 dagen + 1 dag e-learning
 • Studiebelasting 6 uur per week
 • Studiekosten €1750,- ( BTW vrij )
 • Lesmateriaal kosten €50,-
 • Arrangementskosten €100,-
 • Totaal kosten excl. BTW €1900,-
 • Totaal kosten incl. BTW €1909,-
 • PE-uren 16 PE uren
Direct inschrijven Download brochure
Post bachelor
 • Duur 11 dagen + 1 dag e-learning
 • Studiebelasting 6 uur per week
 • Studiekosten €4750,- ( BTW vrij )
 • Lesmateriaal kosten €150,-
 • Arrangementskosten €550,-
 • Totaal kosten excl. BTW €5450,-
 • Totaal kosten incl. BTW €5492,-
 • PE-uren 60 PE uren
Direct inschrijven Download brochure

Zorg dat jouw organisatie goed voorbereid is

Veel ondernemingen verkrijgen en verwerken privé gegevens. Vaak is dit een onmisbaar onderdeel van de bedrijfsvoering. Door deze ontwikkeling zijn privacy en gegevensbescherming twee zeer actuele onderwerpen die breed worden uitgemeten in de media. Daarnaast wordt de wetgeving rondom gegevensbescherming steeds meer aangescherpt. Er worden hoge boetes uitgedeeld voor het onzorgvuldig omgaan met privégegevens en de imagoschade die een bedrijf oploopt bij een datalek kan enorm zijn.

Door op de hoogte te zijn van alle wetten en regels rondom privacy en gegevensbescherming, kun je voorkomen dat jouw bedrijf schade ondervindt van de nieuwe AVG 2018 wet. Ferocia zal 22 maart 2018 een mini masterclass Gegevensbescherming geven op een netwerkbijeenkomst van het B2B platform RegioinBedrijf. Het publiek zal bestaan uit professionals in diverse branches, wat benadrukt hoe actueel het onderwerp AVG is voor nagenoeg elke organisatie.

Praktische informatie
Doelgroep Werkvorm Studiebelasting Diploma Register FG Dagindeling Startdata & locaties Docenten
Doelgroep
Masterclass Verwerkt jouw bedrijf (privé)gegevens? Dan is het belangrijk om alles te weten over de nieuwe regels om boetes te voorkomen. Middels de masterclass kom je meer te weten over de invloed van de AVG 2018 wet op jouw vakgebied.
Post bachelor Je functioneert, of gaat functioneren, als Data Protection Officer / Functionaris Gegevensbescherming binnen je organisatie en wil weten hoe je een implementatieplan kunt opstellen op het gebied van gegevensbescherming en privacy.
Werkgroep
Masterclass In de masterclass wordt gefocust op de privacy wetgeving in relatie tot jouw eigen rol/functie binnen je organisatie.
Post bachelor In de Data Protection Officer opleiding wordt gefocust op de situatie van jouw organisatie en ga je onder andere aan de slag met het maken van een implementatieplan en het formuleren van beleid.
Studiebelasting
Masterclass De masterclass bestaat uit 2 bijeenkomsten en 1 e-learning dag. De bijeenkomsten vinden eens per 2 weken plaats. Reken verder op 6 uur zelfstudie per bijeenkomst.
Post bachelor De opleiding tot Data Protection Officer bestaat uit 11 bijeenkomsten en 1 e-learning dag. De bijeenkomsten vinden eens per 2 weken plaats. Reken verder op 6 uur zelfstudie per bijeenkomst.
Diploma
Masterclass Na afronding van de masterclass gegevensbescherming ontvang je een certificaat van deelname. PE punten / uren
Je ontvangt 16 PE uren.
Post bachelor Na afronding van de Data Protection Officer opleiding kun je zelfstandig functioneren als Functionaris Gegevensbescherming. Je ontvangt een post bachelor diploma. PE punten / uren
Je ontvangt 60 PE uren.
Register FG
Masterclass De wet stelt een aantal eisen aan FG's. Zo moet het een natuurlijk persoon zijn (geen commissie of raad), de FG moet betrouwbaar zijn en dient voldoende kennis te hebben over de organisatie en over privacy wetgeving. Meer informatie over het level van expertise dat verwacht wordt, vind je in artikel 8 van dit document. De masterclass biedt je de basisvaardigheden om de organisatie compliant te maken en te houden. Je kunt je te allen tijde inschrijven in het register Functionaris Gegevensbescherming van de autoriteit persoonsgegevens.
Post bachelor De wet stelt een aantal eisen aan FG's. Zo moet het een natuurlijk persoon zijn (geen commissie of raad), de FG moet betrouwbaar zijn en dient voldoende kennis te hebben over de organisatie en over privacy wetgeving. Meer informatie over het level van expertise dat verwacht wordt, vind je in artikel 8 van dit document. De post bachelor opleiding geeft u de diepgaande kennis en vaardigheden om de organisatie compliant te maken en te houden. Je kunt je te allen tijde inschrijven in het register Functionaris Gegevensbescherming van de autoriteit persoonsgegevens.
Dagindeling
Masterclass
Dag 1 Kennismaking & inleiding AVG
Dag 2 E-learning
Dag 3 Risicoinventarisatie en - analyse en implementatieplan
Post Bachelor
Dag 1 Kennismaking & inleiding AVG
Dag 2 E-learning
Dag 3 Risicoinventarisatie en - analyse en implementatieplan
Dag 4 Datalekken
Dag 5 Specifieke privacy aspecten
Dag 6 Informatiebeveiligingsmethoden
Dag 7 Evaluatie praktische module en PIA oefenen
Dag 8 Soft Controls
Dag 9 Rapportage skills
Dag 10 Persoonlijke effectiviteit
Dag 11 Studiedag en oefenen voor examen
Dag 12 Examendag
Startdata
Masterclass
Post Bachelor
08-10-2019 Utrecht
Docenten
Rafael Fructuoso

Rafael Fructuoso van der Veen is een bevlogen en betrokken ondernemer en gespecialiseerd als Compliance Officer, Auditor en Business Controller en Change Manager. Hij heeft de nodige ervaring opgedaan op het gebied van wet bescherming persoonsgegevens en de AVG vanuit zowel implementatie(advies) als toezien op naleving van deze en andere wetten. Rafael is in staat om strategie om te zetten in tactische en operationele uitvoering waarbij organisatiedoelen worden gerealiseerd met inachtneming van de AVG en andere wetten.

Siebe Brouwer

Siebe Brouwer is een ervaren Controller, Auditor, Compliance Officer en Change Manager binnen het vakgebied van Risk- en procesmanagement. Vanuit zijn bedrijf adviseert Siebe organisaties op het gebied van privacybescherming. Zowel op het gebied van beleidsvorming, implementatie als toetsing op naleving van de Wbp/AVG maar ook andere rechtsgebieden. Siebe kan op inspirerende wijze de inhoud vertalen naar een praktische toepassing voor elke praktijksituatie.

Deze opleiding of masterclass iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven masterclass Direct inschrijven opleiding

Erkend opleidingsinstituut

De masterclass en opleiding DPO wordt verzorgd door Avans+, in samenwerking met Ferocia. Avans+ is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Gezondheid erkend opleidingsinstituut. De kwaliteit van de aangeboden opleidingen en masterclasses wordt gemonitord door de Nederlandse Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO).

Avans

Erkende diplomering

De DPO opleiding is erkend en geaccrediteerd op post bachelor niveau. Avans+ werkt samen met diverse hogescholen en universiteiten in Nederland en buitenland. Ook werkt het opleidingsinstituut samen met andere onderwijspartners, waaronder Ferocia. Na afronding van de DPO opleiding ontvang je een post bachelor diploma.

Ervaren en gediplomeerde trainers / docenten

De DPO opleiding en masterclass worden gegeven door docenten met ruime ervaring en kennis op het gebied van gegevensbescherming. Door theoretische inzichten om te zetten naar de praktijk, worden de bijeenkomsten effectief en efficiënt ingevuld, met als resultaat een bijdrage aan jouw persoonlijke ontwikkeling en een bijdrage aan het succes van je organisatie.

Deze opleiding of masterclass iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven masterclass Direct inschrijven opleiding
Direct inschrijven Stap 1 / 3
Kies opleidingstype
Kies datum + locatie
Volgende
Aanhef
Persoonlijke gegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Vorige Volgende
Betaling door
Opmerkingen
Vorige Inschrijving verzenden
Brochure aanvragen Geheel vrijblijvend in je mailbox
Jouw gegevens
Verzenden
Copyright 2019 | Ferocia.nl | Juridisch | Sitemap | Colofon