Post Bachelor opleiding & masterclass Auditing voor Horizontaal Toezicht in de Zorg

Wanneer Horizontaal Toezicht in de Zorg wordt toegepast, dan betekent dit een samenwerking tussen zorginstellingen en zorgverzekeraars welke steunt op transparantie, vertrouwen en wederzijds begrip. Waar men voorheen gegevensgerichte controles achteraf uitvoerde, is het nu de bedoeling dat de twee partijen samenwerken om de rechtmatigheid van declaraties in de processen aan de voorkant te borgen. Dit kan alleen wanneer de betrokken professionals op de hoogte zijn van de denkbeelden en ideeën rondom Horizontaal Toezicht én deze weten te vertalen naar hun eigen organisatie.

In samenwerking met Avans+ verzorgt Ferocia de post bachelor opleiding Auditing voor Horizontaal Toezicht in de Zorg. Tevens kun je kiezen voor de kortere variant: een vierdaagse masterclass. Deze masterclass kan in-company worden geboekt.

Masterclass

In relatief korte tijd krijg je in de masterclass Auditing voor Horizontaal Toezicht in de Zorg de basiskennis en -vaardigheden om een systeemgerichte financial audit uit te voeren en te rapporteren. Deze praktisch ingerichte vierdaagse masterclass is flexibel in te richten, aan de hand van de wensen van de deelnemers.

Direct inschrijven
Download brochure
Post bachelor

De 9 dagen durende post bachelor opleiding Auditing voor Horizontaal Toezicht in de Zorg is opgebouwd uit een degelijke theoretische basis die meteen in de praktijk wordt gebracht. Na afloop ben je in staat om een systeemgerichte financial audit op te zetten en uit te voeren. Tevens kun je een dergelijke audit beoordelen.

Direct inschrijven
Download brochure
Deze opleidingen worden aangeboden in samenwerking met:
De gegevens op een rijtje
Masterclass
 • Duur 4 dagen
 • Studiebelasting 2 á 4 uur per week (excl. bijeenkomst)
 • Studiekosten €1600,- (BTW vrij)
 • Lesmateriaal kosten -
 • Arrangementskosten -
 • Totaal kosten excl. BTW €1600,-
 • Totaal kosten incl. BTW €1600,-
 • PE-uren 28 PE-uren
Direct inschrijven
Download brochure
Post Bachelor
 • Duur 8 dagen (+ 1 examendag)
 • Studiebelasting 8 uur per week (excl. bijeenkomst)
 • Studiekosten €3795,- (BTW vrij)
 • Lesmateriaal kosten €110,-
 • Arrangementskosten €450,-
 • Totaal kosten excl. BTW €4355,-
 • Totaal kosten incl. BTW €4388,60
 • PE-uren 50 PE-uren
Direct inschrijven

Auditing voor horizontaal toezicht in de MSZ en GGZ

Horizontaal toezicht gaat over de rechtmatigheid van zorguitgaven: het correct registreren en declareren van zorgkosten en tevens gepast gebruik van zorg. Zowel in de MSZ (Medisch Specialistische Zorg) als de GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg) is het sinds 2015 gebruikelijk om zelf onderzoeken uit te voeren of gedeclareerde zorgkosten doelmatig en rechtmatig zijn. Het zelf uitgevoerde onderzoek wordt gerapporteerd aan zorgverzekeraars, samen met de feitelijke bevindingen van een externe auditor. Om zelfstandig een systeemgerichte financial audit te kunnen opzetten, uitvoeren en beoordelen, is gedegen kennis onmisbaar.

Praktische informatie
Doelgroep Werkvorm Studiebelasting Diploma Dagindeling Startdata & -locaties Docenten
Doelgroep
Masterclass De masterclass Auditing voor Horizontaal Toezicht in de Zorg is geschikt voor diverse professionals binnen zorginstellingen zoals ziekenhuizen, zorgverzekeraars en GGZ instellingen. Hierbij valt te denken aan reviewleiders, controllers, interne accountants, AO/IC medewerkers, zorgadministratie medewerkers, zorgadviseurs of auditors.
Post bachelor De doelgroep van de post bachelor opleiding Auditing voor Horizontaal Toezicht in de Zorg is zeer breed. Deze bestaat onder andere uit administratiemedewerkers, adviseurs, auditors, AO/IC professionals, interne accountants, controllers en reviewleiders die werkzaam zijn bij een zorginstelling. Bijvoorbeeld ziekenhuizen, GGZ instellingen en zorgverzekeraars.
Werkvorm
Masterclass Met behulp van beproefde trainingsmaterialen en interessante cases ga je aan de slag om de beginselen van Auditing voor Horizontaal Toezicht in de Zorg onder de knie te krijgen. Inhoudelijke inzichten worden omgezet in praktische toepassingen. Het programma kan flexibel worden ingevuld aan de hand van de wensen van deelnemers, waardoor extra verdieping in een specifiek onderwerp mogelijk is.
Post bachelor De opleiding is zeer interactief en er wordt voldoende ruimte vrij gemaakt om de praktijkaspecten van Horizontaal Toezicht in de Zorg te behandelen. Zo bestaat het examen uit een praktijkopdracht die in kleine groepjes uitgevoerd dient te worden. Tevens wordt er tijd besteed aan het ontwikkelen van diverse vaardigheden, zoals rapporteren en presenteren.
Studiebelasting
Masterclass De masterclass Horizontaal Toezicht in de Zorg bestaat uit 4 bijeenkomsten die over een periode van ± 2 maanden plaatsvinden. Verder kun je rekenen op 2 á 4 uur zelfstudie per week.
Post bachelor De post bachelor opleiding Horizontaal Toezicht in de Zorg bestaat uit 8 bijeenkomsten en 1 examendag, die over een periode van ± 6 maanden plaatsvinden. Daarnaast dien je te rekenen op ongeveer 8 uur zelfstudie per week.
Diploma
Masterclass

Na afronding van de masterclass ontvang je een bewijs van deelname.

PE-uren
Je ontvangt 28 PE punten.

Post bachelor

Na een succesvolle afronding van de opleiding en het bijbehorende examen, ontvang je het post bachelor diploma Auditing voor Horizontaal Toezicht in de Zorg.

PE-uren
Je ontvangt 50 PE punten.

Dagindeling
Masterclass
Dag 1

Introductie systeemgerichte auditing en HT & Risicomanagement

Dag 2

Risicomanagement

Dag 3

Soft controls & auditmethodologie

Dag 4

Vaardigheden van de auditor & effectief rapporteren

Post bachelor
Dag 1

Introductie systeemgerichte financial auditing en HT

Dag 2

Risicomanagement

Dag 3

Risicomanagement

Dag 4

OA/IB en IT auditing

Dag 5

Soft controls

Dag 6

Auditmethodologie

Dag 7

Vaardigheden van de auditor

Dag 8

Effectief rapporteren

Dag 9

Examen

Startdata & -locaties
Masterclass
Benieuwd? Informeer naar de in-company mogelijkheden
Post bachelor
Docenten
Mark Daamen

Mark Daamen

Mark Daamen is als kerndocent verbonden is aan Avans+ Hogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen. Hij verzorgt onder andere de masterclass & post bachelor opleiding Horizontaal Toezicht in de Zorg en weet theoretische inzichten moeiteloos om te zetten in praktische toepassingen. Door zijn ruime praktijkervaring kan hij leidinggevenden en professionals helpen om niet alleen meer uit zichzelf te halen, maar leert hij hen ook hoe ze hun team en organisatie effectiever en efficiënter kunnen maken.

Karin van de Lelij

Karin van der Lelij

Karin van der Lelij is afgestudeerd bedrijfseconoom, register controller en black belt Lean Six Sigma. Ze is werkzaam als adviseur, trainer en interim manager. Daarnaast is ze docente aan de Avans+ hogeschool voor de onderdelen Master of Science Controlling en Operational Auditing. Door de grote diversiteit aan functies die zij reeds heeft vervuld in haar carrière, heeft zij de kennis en competenties in huis om vakgebieden aan elkaar te verbinden in praktische toepassingen. Tevens beschikt Karin over het talent om mensen te activeren waardoor managers en medewerkers zichzelf en elkaar aanzetten tot verandering.

Deze opleiding of masterclass iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven masterclass Direct inschrijven opleiding
Direct inschrijven Stap 1 / 3
Kies opleidingstype
Kies datum + locatie
Volgende
Aanhef
Persoonlijke gegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Vorige Volgende
Betaling door
Opmerkingen
Vorige Inschrijving verzenden
Brochure aanvragen Geheel vrijblijvend in je mailbox
Jouw gegevens
Verzenden
Klanten over ons
Drs. C.F. van de Voorde RA - Manager Risk, Leids Universitair Medisch Centrum

"Een praktische training waarbij diverse thema’s rondom Horizontaal Toezicht concreet behandeld zijn. Vooral de onderdelen risicomanagement en vaardigheden werden goed gewaardeerd door de deelnemers. De opgedane kennis is, parallel aan de cursus, ook daadwerkelijk in de praktijk toegepast."

Geleverde meerwaarde: Opleiding & Training 

Kwalitatieve onderwijspartners

Ferocia werkt samen met diverse onderwijspartners om samen kwalitatieve opleidingen aan te kunnen bieden. De post bachelor opleiding Auditing voor Horizontaal Toezicht in de Zorg wordt aangeboden in samenwerking met Avans+. Dit opleidingsinstituut beschikt over een erkenning van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Gezondheid. Daarnaast werkt Avans+ ook samen met andere partners in zowel binnen- als buitenland, zoals universiteiten en hogescholen. De kwaliteitsmonitoring van de opleidingen is in handen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO).

Erkend door de NBA

Ferocia is erkend door de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) om PE punten te verstrekken. Met onze opleidingen en masterclasses kun je dus je kennis binnen jouw vakgebied onderhouden en ontwikkelen.

 

Vakkundige, ervaren en gediplomeerde docenten

De post bachelor opleiding Auditing voor Horizontaal Toezicht in de Zorg wordt gegeven door professional met een uitgebreide kennis van het vakgebied. Daarnaast beschikken de trainers over voldoende praktijkervaring waardoor zij theorie moeiteloos om kunnen zetten naar de praktijk. Hierdoor hebben de opleiding en de masterclass niet alleen een goede theoretische basis, maar is de kennis ook direct toepasbaar in de praktijk. Zo kun je dus een bijdrage leveren aan je eigen ontwikkeling en ook aan het succes van je organisatie.

Deze opleiding of masterclass iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven masterclass Direct inschrijven opleiding
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 085-0708500 info@ferocia.nl