Post bachelor IT Auditor opleiding & Masterclass IT auditing

Tegenwoordig vervult IT een steeds grotere rol binnen veel organisaties. Het draagt bij aan het effectiever maken van bedrijfsprocessen en de efficiëntie van de algehele organisatie. Denk bijvoorbeeld eens aan alle financiële registraties, zoals betalingen en in- en verkoop, die tegenwoordig nagenoeg allemaal digitaal plaatsvinden. Om de kwaliteit en effectiviteit van de IT binnen je organisatie te controleren en waarborgen, is een IT audit, ook wel EDP audit genoemd, van grote waarde. Een dergelijke audit wordt uitgevoerd door een IT auditor / EDP auditor.

In samenwerking met Avans+ biedt Ferocia de IT Auditor opleiding (Post Bachelor) aan. Je kunt ook kiezen voor de verkorte variant in de vorm van een masterclass IT auditing. Deze masterclass kan in-company worden geboekt.

Masterclass

Een vierdaagse IT auditor cursus waarin zowel in theoretisch als praktijkgericht opzicht IT / EDP audit onder de loep wordt genomen. In relatief korte tijd krijg je een zo compleet mogelijk beeld van het vakgebied. Na deze masterclass heb je de basiskennis en -vaardigheden in huis om adviezen te kunnen uitbrengen en daarbij een rol te spelen in verbeter- en verander trajecten op het gebied van IT in je organisatie.

Direct inschrijven
Download brochure
Post bachelor

Een 9-daagse opleiding (plus 1 examendag) waarin je leert hoe je als IT auditor het management professioneel kunt adviseren rondom het effectief functioneren van IT systemen, nu en in de toekomst. Na afronding van de opleiding kun je een leidende rol spelen in verbeter- en verandertrajecten binnen IT in je organisatie, en ben je in staat om op professioneel niveau te adviseren over IT audit vraagstukken.

Direct inschrijven
Download brochure
Deze opleidingen worden aangeboden in samenwerking met:
De gegevens op een rijtje
Masterclass
 • Duur 4 dagen
 • Studiebelasting 2 á 4 uur per week (excl. bijeenkomst)
 • Studiekosten €1600,- (BTW vrij)
 • Lesmateriaal kosten -
 • Arrangementskosten -
 • Totaal kosten excl. BTW €1600,-
 • Totaal kosten incl. BTW €1600,-
 • PE-uren 28 PE uren
Direct inschrijven
Download brochure
Post Bachelor
 • Duur 9 dagen + 1 examendag
 • Studiebelasting 8 uur per week (excl. bijeenkomst)
 • Studiekosten €4495,- (BTW vrij)
 • Lesmateriaal kosten ± €110,-
 • Arrangementskosten €450,-
 • Totaal kosten excl. BTW €4510,-
 • Totaal kosten incl. BTW €4543,60
 • PE-uren 44 PE uren
Direct inschrijven

Kun je blindelings vertrouwen op de IT in je organisatie?

De steeds groter wordende rol van IT binnen bedrijven is een mooie ontwikkeling. De techniek gaat vooruit en bedrijven gaan daar volop in mee. Het zorgt er echter ook voor dat we steeds afhankelijker worden van IT-systemen en -processen. De betrouwbaarheid en continuïteit van de IT in je organisatie is dus van onmetelijk belang. Een gedegen EDP audit brengt dit allemaal in kaart zodat verbeteringen en veranderingen doorgevoerd kunnen worden op basis van gefundeerde informatie. Uiteindelijk dient het management blindelings te kunnen vertrouwen op de IT in de organisatie.

In onze IT audit training krijg je de basis van IT auditing en de bijbehorende de processen en methodes. In de post HBO IT auditing opleiding ga je hier nog wat dieper op in. 

Praktische informatie
Doelgroep Werkvorm Studiebelasting Diploma Dagindeling Startdata & -locaties Docenten
Doelgroep
Masterclass De masterclass is bedoeld voor onder andere IT professionals, kwaliteitsbewakers en processpecialisten in uiteenlopende organisaties. Ook professionals in algemenere functies, zoals auditors, controllers en accountants, behoren tot de doelgroep van de IT
Post bachelor De doelgroep van de post HBO IT Auditing opleiding is zeer divers. Zo kunnen onder andere auditors, controllers, compliance officers, processpecialisten, IT managers, beveiligingsfunctionarissen, systeembeheerders, security functionarissen en AO/IC functionarissen hun kennis rondom IT audit verbreden en verdiepen. De opleiding gaat uit van een bachelor werk- en denkniveau.
Werkvorm
Masterclass In de masterclass wordt de focus gelegd op enkele belangrijke facetten en methoden binnen IT auditing. De masterclass kan zeer flexibel worden ingevuld, geheel afhankelijk van de deelnemers. Zo wordt de theorie middels case studies meteen in de praktijk gebracht, waardoor het een zeer dynamische masterclass is die optimaal aansluit bij de deelnemers.
Post bachelor De post bachelor opleiding IT auditing bestaat uit diverse verschillende werkvormen, bijvoorbeeld presentaties, case studies en groepswerk. Deze combinatie van didactische methoden zorgt ervoor dat de opleiding zeer praktijkgericht wordt ingevuld. De opleiding wordt gegeven door docenten met veel praktijkervaring, in gevarieerde groepen. Hierdoor ontstaat een interessante wisselwerking tussen professionals, wat zorgt voor synergetisch effect.
Studiebelasting
Masterclass De IT audit training / masterclass bestaat uit 4 bijeenkomsten die over een periode van ± 2 maanden plaatsvinden. Verder kun je rekenen op 2 á 4 uur zelfstudie per week.
Post bachelor De post bachelor IT Auditor opleiding bestaat uit 9 bijeenkomsten die om de twee weken plaatsvinden. Verder is er één examendag en dien je rekening te houden met gemiddeld 8 uur zelfstudie per week.
Diploma
Masterclass

Na afronding van de masterclass risk management ontvang je een certificaat van deelname.

PE punten / uren
Je ontvangt 28 PE punten.

Post bachelor

Na een succesvolle afronding van de IT Auditor opleiding ontvang je een postbachelordiploma IT-auditing.

PE punten / uren
Je ontvangt 44 PE uren punten.

Dagindeling
Masterclass
Dag 1

Kennismaking en introductie in het vakgebied IT auditing;

Dag 2

IT-governance: ITIL general controls & application controls;

Dag 3

Internal Audit;

Dag 4

Access Control en het Cobit Control Framework

Post bachelor
Dag 1

Kennismaking en introductie in het vakgebied IT-auditing;

Dag 2

Controle en normstelling als grondslagen voor het auditproces;

Dag 3

Actuele beveiligingsnormen en Risicomanagement;

Dag 4

Auditmethodologie en Assurance;

Dag 5

IT-governance: ITIL (general controls), ASL en BISL;

Dag 6

Access Control en het Cobit Control Framework;

Dag 7

Procesaudits en het belang van Sourcing;

Dag 8

Business Contingency Management en Compliance;

Dag 9

Examendag.

Startdata & -locaties
Masterclass
Benieuwd? Informeer naar de in-company mogelijkheden
Post bachelor
14-4-2021 Utrecht/Breda/Apeldoorn
Docenten
Winfried Nanninga

Winfried Nanninga

De IT auditor opleiding wordt gegeven door Winfried Nanninga. Winfried is Register EDP Auditor (RE) en Certified Information Systems Auditor. Daarnaast is hij actief als bestuurslid binnen NOREA, de beroepsorganisatie van IT Auditors. Tijdens de opleiding word je dus professioneel en enthousiast begeleid en bijgestaan zodat je de uitdagende praktijk cases met succes kunt volbrengen, zowel individueel als in kleine teams. Winfried Nanninga zorgt ervoor dat de opdrachten goed aansluiten op de diverse situaties van de deelnemers, waardoor de inzichten die worden opgedaan meteen toepasbaar zijn binnen je eigen werkveld en -omgeving.

Deze opleiding of Masterclass iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven Masterclass Direct inschrijven opleiding
Direct inschrijven Stap 1 / 3
Kies opleidingstype
Kies datum + locatie
Volgende
Aanhef
Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Vorige Volgende
Betaling door
Opmerkingen
Vorige Inschrijving verzenden
Brochure aanvragen Geheel vrijblijvend in je mailbox
Jouw gegevens
Verzenden

Ferocia & Avans+

Ferocia werkt samen met diverse vooraanstaande onderwijspartners. De IT auditor opleiding wordt aangeboden in samenwerking met Avans+. Dit opleidingsinstituut is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Gezondheid erkend. Zij werken zelf ook samen met diverse binnen- en buitenlandse universiteiten en onderwijspartners. De Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) monitort de kwaliteit van de opleidingen.

Erkend door de NBA

Ferocia is erkend door de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) om PE punten te verstrekken. Met onze opleidingen en masterclasses kun je dus je kennis binnen jouw vakgebied onderhouden en ontwikkelen.

 

Gediplomeerde en ervaren docenten / trainers

De risicomanagement opleiding en training / masterclass worden gegeven door docenten met ruime ervaring en kennis op het gebied van risk management. Door theoretische inzichten om te zetten naar de praktijk, worden de bijeenkomsten effectief en efficiënt ingevuld, met als resultaat een bijdrage aan jouw persoonlijke ontwikkeling en een bijdrage aan het succes van je organisatie.

Deze opleiding of masterclass iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven masterclass Direct inschrijven opleiding

Gerelateerde opleiding of training

Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 085-0708500 info@ferocia.nl