Post Bachelor opleiding Operational Auditor & Masterclass Operational Auditing

Alle organisaties hebben bepaalde doelstellingen en strategieën die zij willen realiseren. Er liggen echter altijd risico's op de loer die het behalen van deze doelen kunnen tegenwerken of vertragen. Het treffen van de juiste maatregelen is daarom erg belangrijk om risico's te constateren, te beoordelen en uiteindelijk te beheersen. De  operational auditor ondersteunt de organisatie hierbij. Daarbij beoordeelt de operational auditor of de getroffen beheersmaatregelen daadwerkelijk effectief zijn. Tevens is het van belang dat de operational auditor een goed auditrapport kan schrijven over de kwaliteit van de risicobeheersing, en het management daadwerkelijk aan kan zetten tot eventuele verbeteringen.

Ferocia verzorgt, in samenwerking met Avans+, de post bachelor opleiding Operational Auditing. Er is ook een kortere variant in de vorm van een vierdaagse masterclass. De post bachelor opleiding wordt gegeven op diverse centrale locaties in Nederland. De masterclass is in-company te boeken.

Masterclass

In de vierdaagse masterclass Operational Auditing van Ferocia zul je kennismaken met de fundamenten van het vakgebied interne auditing. In relatief korte tijd krijg je een duidelijk beeld van de methodiek waarmee organisaties kunnen worden doorgelicht op beheersbaarheid. Na afloop kun je op dit gebied een adviserende rol richting het management vervullen.

Direct inschrijven
Download brochure
Post bachelor

In de 15-daagse post bachelor Operational Auditing opleiding worden de grondslagen en toepassing van Operational Auditing behandeld. Je gaat aan de slag theorie om te zetten naar de praktijk door middel van uitdagende cases. Na afloop ben je in staat om een operational audit uit te voeren en kun je het management op gedegen wijze informeren en adviseren op het gebied van risicobeheersing.

Direct inschrijven
Download brochure
Deze opleidingen worden aangeboden in samenwerking met:
De gegevens op een rijtje
Masterclass
 • Duur 4 dagen
 • Studiebelasting 2 á 4 uur per week (excl. bijeenkomst)
 • Studiekosten €1600,- (BTW vrij)
 • Lesmateriaal kosten -
 • Arrangementskosten -
 • Totaal kosten excl. BTW €1600,-
 • Totaal kosten incl. BTW €1600,-
 • PE-uren 28 PE-uren
Direct inschrijven
Download brochure
Post Bachelor
 • Duur 13 dagen (+ 2 examendagen)
 • Studiebelasting 4 á 8 uur per week (excl. bijeenkomst)
 • Studiekosten €5795,- (BTW vrij)
 • Lesmateriaal kosten €120,-
 • Arrangementskosten €750,-
 • Totaal kosten excl. BTW €6665,-
 • Totaal kosten incl. BTW €6717,20
 • PE-uren 72 PE-uren
Direct inschrijven

Operational audit: ook nuttig voor jouw organisatie

Tijdens een operational audit wordt onder andere gekeken naar de aansturing, inrichting en kwaliteit van diverse systemen binnen de organisatie. Hierbij valt te denken aan communicatie-, informatie en controlesystemen. Risico's dienen in kaart te zijn gebracht en er dienen voldoende beheersmaatregelen te zijn getroffen. Het is de taak van de operational auditor om gedegen onderzoek te doen binnen de organisatie, bijvoorbeeld in dossiers of door middel van interviews, zodat er aan het management kan worden gerapporteerd in hoeverre de bovengenoemde zaken op orde zijn.

Praktische informatie
Doelgroep Werkvorm Studiebelasting Diploma Dagindeling Startdata & -locaties Docenten
Doelgroep
Masterclass Ben je werkzaam als processpecialist, auditor, kwaliteitsbewaker, controller of accountant? Wil je je kennisniveau en vaardigheden op het gebied van operational audit / auditing vergroten en in relatief korte tijd een zeer goed beeld krijgen van het vakgebied? Dan is de masterclass geschikt voor je.
Post bachelor Wanneer je al werkzaam bent als bijvoorbeeld auditor, processpecialist, kwaliteitsbewaker, controller of accountant, en je graag de benodigde kennis en vaardigheden wil opdoen om operational audits te kunnen uitvoeren en het management op professionele wijze te kunnen adviseren, dan is de post bachelor geschikt voor je.
Werkvorm
Masterclass In de masterclass Operational Auditing krijg je in vier dagen tijd de introductie, theorie, praktijk, auditmethodologie en rapportagevaardigheden bijgebracht. De masterclass kan flexibel worden ingericht aan de hand van de wensen van deelnemers. Indien er dus behoefte is aan verdieping van een bepaald onderwerp, dan is dit mogelijk.
Post bachelor De post bachelor Operational Auditing opleiding bestaat uit twee delen welke beiden worden afgesloten met een examen. In de lessen wordt o.a. een auditontwerp gemaakt en er wordt ook gewerkt aan rapportagevaardigheden. De groep bestaat uit minimaal 7 en maximaal 16 professionals uit diverse branches, waardoor er een synergetisch effect ontstaat.
Studiebelasting
Masterclass De Operational Audit masterclass bestaat uit 4 bijeenkomsten die over een periode van ± 2 maanden plaatsvinden. Verder kun je rekenen op 2 á 4 uur zelfstudie per week.
Post bachelor De post bachelor Operational Auditor opleiding bestaat uit 13 bijeenkomsten en 2 examendagen, die over een periode van ± 9 maanden plaatsvinden. Verder kun je rekenen op 4 tot 8 uur zelfstudie per week.
Diploma
Masterclass

Na afronding van masterclass ontvang je een bewijs van deelname.

PE punten / uren
Je ontvangt 28 PE punten.

Post bachelor

Na een succesvolle afronding van de opleiding en de bijbehorende examens, ontvang je het post bachelor diploma Operational Auditing.

PE punten / uren
Je ontvangt 72 PE punten.

Dagindeling
Masterclass
Dag 1

Inleiding Operational Auditing en risicomanagement

Dag 2

Risicomanagement en praktisch gebruik controlmodellen

Dag 3

Auditmethodologie

Dag 4

Effectief rapporteren

Post bachelor
Dag 1

Grondslagen Operational Auditing / Deel 1

Dag 2

Grondslagen Operational Auditing / Deel 1

Dag 3

Grondslagen Operational Auditing / Deel 1

Dag 4

Grondslagen Operational Auditing / Deel 1

Dag 5

Grondslagen Operational Auditing / Deel 1

Dag 6

Grondslagen Operational Auditing / Deel 1

Dag 7

Examen Grondslagen Operational Auditing

Dag 8

Operational Auditing, Praktijk en toepassing / Deel 2

Dag 9

Operational Auditing, Praktijk en toepassing / Deel 2

Dag 10

Operational Auditing, Praktijk en toepassing / Deel 2

Dag 11

Operational Auditing, Praktijk en toepassing / Deel 2

Dag 12

Operational Auditing, Praktijk en toepassing / Deel 2

Dag 13

Operational Auditing, Praktijk en toepassing / Deel 2

Dag 14

Operational Auditing, Praktijk en toepassing / Deel 2

Dag 15

Examen Operational Auditing, Praktijk en toepassing / Deel 2

Startdata & -locaties
Masterclass
Benieuwd? Informeer naar de in-company mogelijkheden
Post bachelor
29-10-2020 Utrecht/Breda/Apeldoorn
Docenten
Mark Daamen

Mark Daamen

Mark Daamen is als kerndocent verbonden aan Avans+ Hogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen. Hij verzorgt onder andere de masterclass Operational Auditing en weet theoretische inzichten moeiteloos om te zetten in praktische toepassingen. Door zijn ruime praktijkervaring kan hij leidinggevenden en professionals helpen om niet alleen meer uit zichzelf te halen, maar leert hij hen ook hoe ze hun team en organisatie effectiever en efficiënter kunnen maken.

Karin van de Lelij

Karin van der Lelij

Karin van der Lelij is afgestudeerd bedrijfseconoom, register controller en black belt Lean Six Sigma. Ze is werkzaam als adviseur, trainer en interim manager. Daarnaast is ze docente aan de Avans+ hogeschool voor de onderdelen Master of Science Controlling en Operational Auditing. Door de grote diversiteit aan functies die zij reeds heeft vervuld in haar carrière, heeft zij de kennis en competenties in huis om vakgebieden aan elkaar te verbinden in praktische toepassingen. Tevens beschikt Karin over het talent om mensen te activeren waardoor managers en medewerkers zichzelf en elkaar aanzetten tot verandering.

Deze opleiding of masterclass iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven masterclass Direct inschrijven opleiding
Direct inschrijven Stap 1 / 3
Kies opleidingstype
Kies datum + locatie
Volgende
Aanhef
Persoonlijke gegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Vorige Volgende
Betaling door
Opmerkingen
Vorige Inschrijving verzenden
Brochure aanvragen Geheel vrijblijvend in je mailbox
Jouw gegevens
Verzenden
Klanten over ons
Ali Özyürek - Sr. Adviseur Bedrijfsvoering & Auditor, Openbaar Ministerie

"Tijdens en na de audits merkte ik al snel dat ik iets miste om effectief en efficiënt te handelen, zowel op het gebied van de audit als op het gebied van het rapporteren. Ik concludeerde dat ik dat gemis slechts met een degelijke opleiding kon compenseren. Ik begon aan de opleiding met een aantal enthousiaste medecursisten en een ervaren docent die op een leuke manier de informatie overdraagt. Met name de methodiek en de aandacht voor de rol van de (top) manager zijn zaken die mij hebben geholpen om mijn werk nu nog beter uit te voeren. Met dank aan Avans+ en de docenten van Ferocia (Mark Daamen)."

Geleverde meerwaarde: Opleiding & Training 

Gedegen onderwijspartners zoals Avans+

Ferocia biedt de Operational Auditor opleiding aan in samenwerking met Avans+. Dit opleidingsinstituut is erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Gezondheid. Avans+ werkt zelf ook samen met vooraanstaande onderwijspartners in zowel binnen- als buitenland. Bijvoorbeeld partners zoals Ferocia, maar ook Universiteiten en Hogescholen. De Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO) zorgt voor de kwaliteitsmonitoring van de opleidingen.

Erkend door de NBA

Ferocia is erkend door de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) om PE punten te verstrekken. Met onze opleidingen en masterclasses kun je dus je kennis binnen jouw vakgebied onderhouden en ontwikkelen.

 

Gediplomeerde trainers/docenten met veel ervaring

De opleiding tot operational auditor wordt gegeven door docenten met extensieve kennis in dit vakgebied. Tevens beschikken de docenten over ruime praktijkervaring, waardoor zij in staat zijn theorie om te zetten naar praktische toepassingen. Dit maakt de opleiding / masterclass interessant en applicabel, waardoor er een bijdrage wordt geleverd aan je persoonlijke ontwikkeling én aan het succes van je organisatie.

Deze opleiding of masterclass iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven masterclass Direct inschrijven opleiding
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 085-0708500 info@ferocia.nl