x
Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws van Ferocia in de mail. Meld je nu direct aan!

Post bachelor opleiding integraal risicomanagement / masterclass risk management

Als bedrijf heb je zorgvuldig doelstellingen geformuleerd die gaan bijdragen aan het uiteindelijke succes van de onderneming. Er zijn echter risico's die het behalen van de doelen kan belemmeren. Daarnaast maken bedrijven constant veranderingen door, waardoor risico's snel kunnen veranderen en sterk kunnen variëren. Het is de taak van het management om hier effectief en proactief mee om te gaan, en deze risico's tijdig te constateren en waar nodig maatregelen te nemen.

De opleiding risicomanagement van Ferocia en Avans+ leert je hoe je op een professionele en efficiënte wijze risico's kunt identificeren, beoordelen en beheersen. Er komen diverse vormen van risicomanagement aan bod waardoor je multidisciplinair wordt opgeleid. Deze opleiding kan worden geboekt op diverse centrale locaties in Nederland. Er is ook een kortere variant: een masterclass / cursus risicomanagement die door Ferocia wordt aangeboden. Deze masterclass kan in-company worden geboekt.

Masterclass

De 4 dagen durende cursus risicomanagement bestaat uit een goede theoretische basis en praktische verdieping. Je werkt aan vaardigheden en competenties die je nodig hebt om risicomanagement goed te verankeren binnen je organisatie. Deze masterclass risk management kan flexibel ingericht worden op verzoek van deelnemers.

Direct inschrijven Download brochure
Post bachelor

In de 10-daagse opleiding risicomanagement leg je de focus op verschillende vormen en disciplines van risicomanagement, en het integraal implementeren ervan in je organisatie. In de geactualiseerde modules vind je praktisch toepasbare methoden met theoretisch fundament. Na afloop ontvang je een post bachelor diploma Integraal Risicomanagement.

Direct inschrijven Download brochure
Deze opleidingen worden aangeboden in samenwerking met:
De gegevens op een rijtje
Masterclass
 • Duur 4 dagen
 • Studiebelasting 2 á 4 uur per week (excl. bijeenkomsten)
 • Studiekosten €1600,- (BTW vrij)
 • Lesmateriaal kosten -
 • Arrangementskosten -
 • Totaal kosten excl. BTW €1600,-
 • Totaal kosten incl. BTW €1600,-
 • PE-uren 28 PE uren
Direct inschrijven Download brochure
Post Bachelor
 • Duur 9 dagen + 1 examendag
 • Studiebelasting 8 uur per week (excl. bijeenkomsten)
 • Studiekosten €4995,- (BTW vrij)
 • Lesmateriaal kosten ± €60,-
 • Arrangementskosten €500,-
 • Totaal kosten excl. BTW €5555,-
 • Totaal kosten incl. BTW €5588,60
 • PE-uren 55 PE uren
Direct inschrijven

Minimaliseer risico's, maximaliseer kansen

Bij elk bedrijf liggen gevaren op de loer die groei en succes kunnen vertragen of zelfs kunnen omkeren. Dit is niet iets waar je op zit te wachten. Daarom is het van belang om risico's tijdig te identificeren en analyseren. Daarnaast is het belangrijk dat risicomanagement integraal wordt toegepast en in de bedrijfswaarden wordt opgenomen, zodat iedere persoon binnen de organisatie bewuste en juiste beslissingen maakt die bijdragen aan het behalen van de doelstellingen.

Praktische informatie
Doelgroep Werkvorm Studiebelasting Diploma Dagindeling Startdata & locaties Docenten
Doelgroep
Masterclass Binnen je organisatie ben je reeds actief als controller, accountant, auditor of manager. Wil je in vier dagen leren hoe je je vaardigheden kunt verbeteren waardoor je risico's in voornamelijk je eigen vakgebied beter kunt identificeren, analyseren en beheersen? Kies dan voor de masterclass risk management.
Post bachelor Ben je binnen je organisatie verantwoordelijk voor het beheersen van de risico's? Breng je deze in kaart en bedenk je praktisch toepasbare oplossingen, maar denk je dat dit beter, effectiever en gestructureerder kan? Wil jij als gediplomeerd risicomanager aan het werk en alle facetten van risicomanagement onder de knie krijgen? Kies dan de post bachelor opleiding risk management.
Werkvorm
Masterclass De masterclass gaat in op de diverse facetten van risicomanagement, en de vaardigheden en competenties die hiervoor noodzakelijk zijn. In relatief korte tijd krijg je een zo compleet mogelijk beeld van het vakgebied.
Post bachelor De post bachelor opleiding risicomanagement bestaat uit een theoretisch kader en praktische verdieping die naadloos in elkaar overlopen. Daarnaast gaat de opleiding dieper in op soft skills en competenties waarmee risicomanagement efficiënt in de organisatie kan worden verankerd. Tenslotte wordt aandacht besteed aan communicatieve facetten, zoals presentatievaardigheden en gesprekstechnieken.
Studiebelasting
Masterclass De masterclass bestaat uit 4 bijeenkomsten die over een periode van ± 2 maanden plaatsvinden. Verder kun je rekenen op 2 á 4 uur zelfstudie per week.
Post bachelor De post bachelor risicomanagement opleiding bestaat uit 10 bijeenkomsten die over een periode van ± 4 maanden plaatsvinden. Verder kun je rekenen op 8 uur zelfstudie per week.
Diploma
Masterclass

Na afronding van de masterclass risk management ontvang je een certificaat van deelname.

PE punten / uren

Je ontvangt 28 PE punten.

Post bachelor

Na afronding van de risicomanagement opleiding kun je zelfstandig functioneren als gediplomeerd risk manager. Je ontvangt een post bachelor diploma.

PE punten / uren

Je ontvangt 55 PE punten.

Dagindeling
Masterclass
Dag 1

Inleiding integraal risicomanagement en Corporate Covernance;

Dag 2

Inrichting integraal risicomanagementsysteem;

Dag 3

Implementeren risicomanagement;

Dag 4

Vaardigheden van de risicomanager.

Post bachelor
Dag 1

Inleiding IRM en Corporate Governance;

Dag 2

Inrichting van een integraal risicomanagementsysteem (1);

Dag 3

Inrichting van een integraal risicomanagementsysteem (2);

Dag 4

Implementeren van risicomanagement;

Dag 5

Praktijkmodule Integraal Risicomanagement;

Dag 6

Intervisiedag;

Dag 7

Vaardigheden van de risicomanager;

Dag 8

Risicomanagement binnen projecten en programma's;

Dag 9

Compliance risico’s;

Dag 10

Examendag. 

Startdata & locaties
Masterclass Informeer naar de in-company mogelijkheden
Post bachelor
20-11-2019 Utrecht / Breda / Apeldoorn
Docenten
Xander Smit

Xander Smit

Xander Smit is register controller die ook interim werkzaam is als riskmanager, compliance officer en auditor. Deze combinatie zorgt ervoor dat hij zijn rol als docent Integraal Risicomanagement bijzonder goed kan uitoefenen. Zijn uitgebreide kennis en ervaring stellen hem in staat om managers in uiteenlopende organisaties effectief te begeleiden en helpen, zodat zij processen kunnen verbeteren en hun teams en organisaties beter kunnen (be)sturen.

Mark Daamen

Mark Daamen

Mark Daamen is ondernemer die tevens als kerndocent verbonden is aan Avans+ Hogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen. Hij verzorgt onder andere de opleiding risicomanagement en weet theoretische inzichten moeiteloos om te zetten in praktische toepassingen. Door zijn ruime praktijkervaring kan hij leidinggevenden en professionals helpen om niet alleen meer uit zichzelf te halen, maar leert hij hen ook hoe ze hun team en organisatie effectiever en efficiënter kunnen maken.

Deze opleiding of masterclass iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven masterclass Direct inschrijven opleiding
Direct inschrijven Stap 1 / 3
Kies opleidingstype
Kies datum + locatie
Volgende
Aanhef
Persoonlijke gegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Vorige Volgende
Betaling door
Opmerkingen
Vorige Inschrijving verzenden
Brochure aanvragen Geheel vrijblijvend in je mailbox
Jouw gegevens
Verzenden
Klanten over ons
Edwin Voorwinde - Programmamanager Rabobank

"Mijn ervaringen met Mark Daamen van Ferocia zijn zonder meer positief. Taaie onderwerpen, zoals effectief bijsturen, maakt Mark op een praktische en eenvoudige wijze concreet. Gecombineerd met zijn enthousiasme raakt hij de deelnemers van de workshops. Daarnaast denkt Mark vanuit zijn achtergrond en praktijkervaring actief mee om ons continu te blijven verbeteren."

02 mei 2017

Ferocia & Avans+

De opleiding risicomanagement wordt verzorgd in samenwerking met Avans+. Dit is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Gezondheid erkend opleidingsinstituut dat onder andere samenwerkt met diverse partners, hogescholen en universiteiten in binnen- en buitenland. De kwaliteit wordt gemonitord door de Nederlandse Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO).

Door de NBA erkend

Ferocia is erkend door de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) om PE punten te verstrekken. Met onze opleidingen en masterclasses kun je dus je kennis binnen jouw vakgebied onderhouden en ontwikkelen.

 

Ervaren en gediplomeerde trainers / docenten

De risicomanagement opleiding en training / masterclass worden gegeven door docenten met ruime ervaring en kennis op het gebied van risk management. Door theoretische inzichten om te zetten naar de praktijk, worden de bijeenkomsten effectief en efficiënt ingevuld, met als resultaat een bijdrage aan jouw persoonlijke ontwikkeling en een bijdrage aan het succes van je organisatie.

Deze opleiding of masterclass iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven masterclass Direct inschrijven opleiding
Copyright 2019 | Ferocia.nl | Juridisch | Sitemap | Colofon