Cursus Risicomanagement

Als bedrijf heb je zorgvuldig doelstellingen geformuleerd die gaan bijdragen aan het uiteindelijke succes van de onderneming. Er zijn echter risico's die het behalen van de doelen kan belemmeren. Daarnaast maken bedrijven constant veranderingen door, waardoor risico's snel kunnen veranderen en sterk kunnen variëren. Het is de taak van het management om hier effectief en proactief mee om te gaan, en deze risico's tijdig te constateren en waar nodig maatregelen te nemen.

De Post bachelor opleiding Risicomanagement van Ferocia en Avans+ leert je hoe je op een professionele en efficiënte wijze risico's kunt identificeren, beoordelen en beheersen. Er komen diverse vormen van risicomanagement aan bod waardoor je multidisciplinair wordt opgeleid. Deze opleiding kan worden geboekt op diverse centrale locaties in Nederland. Er is ook een kortere variant in de vorm van een driedaagse cursus, welke in samenwerking met het IIA wordt gegegeven.

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met:
Direct inschrijven
Download brochure

Minimaliseer risico's, maximaliseer kansen

Bij elk bedrijf liggen gevaren op de loer die groei en succes kunnen vertragen of zelfs kunnen omkeren. Dit is niet iets waar je op zit te wachten. Daarom is het van belang om risico's tijdig te identificeren en analyseren. Daarnaast is het belangrijk dat risicomanagement integraal wordt toegepast en in de bedrijfswaarden wordt opgenomen, zodat iedere persoon binnen de organisatie bewuste en juiste beslissingen maakt die bijdragen aan het behalen van de doelstellingen.

Praktische informatie
Doelgroep Werkvorm Studiebelasting Diploma Dagindeling Startdata & locaties Docenten Kosten
Doelgroep
Cursus De doelgroep voor deze cursus zijn auditors, controllers, compliance medewerkers, kwaliteitsmedewerkers en medewerkers A)/IC die een stevige bijdrage willen leveren aan het verder verbeteren van risicomanagement binnen hun organisatie.
Post bachelor
Werkvorm
Cursus In de cursus werken we met innovatieve e-learning, cases, rollenspellen en praktijkopdrachten. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband. Daarnaast deel je tijdens de bijeenkomsten jouw ervaringen met mededeelnemers die werkzaam zijn bij andere bedrijven. Door het interactieve karakter van de cursus ontstaat een sterk lerend effect. Naast een stevige theoretische basis biedt deze cursus praktische hulpmiddelen die je direct in je eigen praktijk kan toepassen. Je gaat werken aan wat je nodig hebt om risicomanagement goed te verankeren binnen je eigen organisatie.
Post bachelor
Studiebelasting
Cursus De cursus bestaat uit 3 bijeenkomsten die over een periode van ± 2 maanden plaatsvinden. Verder kun je rekenen op 2 á 3 uur zelfstudie per week.
Post bachelor
Diploma
Cursus

Na afronding van de cursus Risicomanagement ontvang je een certificaat van deelname.

PE punten / uren

Je ontvangt 24 PE punten.

Post bachelor
Dagindeling
Cursus
Dag 1

07-06-2021 Inleiding integraal risicomanagement en Corporate Covernance;

Dag 2

21-06-2021 Inrichting van een integraal risicomanagementsysteem;

Dag 3

28-06-2021 Vaardigheden van de risicomanager.

Post bachelor
Startdata & locaties
Cursus
07-06-2021 Utrecht
Post bachelor
Docenten
Karin van der Lelij

Gedurende mijn loopbaan heb ik mij gespecialiseerd in het trainen, coachen en adviseren op het gebied van veranderprocessen, controlling, auditing en adviseren op het gebied van veranderprocessen, controlling, auditing en risicomanagement. Vanuit mijn rol, als mede-eigenaar van Ferocia Opleiding & Training, creëer ik samen met mijn collega's en onze klanten maatwerk opleidingen. Dit varieert van een training met een klein aantal bijeenkomsten tot aan 3-jarige gecertificeerde opleidingen. Wat mij drijft is de uiteindelijke bijdrage die we leveren in het uitvoeren van de strategie en het bereiken van de doelstellingen van onze klanten.

Mark Daamen

Mijn kracht ligt op het creëren van verbinding en samenhang tussen sturen en beheersen. Ik begeleid auditors, controllers en risicomanagers in hun professionele ontwikkeling vanuit een sterke verbinding en samenhang met het management. Dit doe ik onder andere door het verzorgen van diverse opleidingen en trainingen aan universiteiten en hogescholen. Daarbij ontwikkel ik samen met onze klanten diverse maatwerk in-company opleidingen, van 1 daagse masterclasses tot 3 jarige geaccrediteerde postbachelor opleidingen. Tevens ontzorg ik opdrachtgevers bij het vinden van een passende interim professional.

Kosten
Cursus
Post bachelor
Deze Cursus iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven
Direct inschrijven Stap 1 / 3
Kies opleidingstype
Kies datum + locatie
Volgende
Aanhef
Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Vorige Volgende
Betaling door
Opmerkingen
Vorige Inschrijving verzenden
Brochure aanvragen Geheel vrijblijvend in je mailbox
Jouw gegevens
Verzenden
Klanten over ons
Edwin Voorwinde - Programmamanager, Rabobank

"Mijn ervaringen met Mark Daamen van Ferocia zijn zonder meer positief. Taaie onderwerpen, zoals effectief bijsturen, maakt Mark op een praktische en eenvoudige wijze concreet. Gecombineerd met zijn enthousiasme raakt hij de deelnemers van de workshops. Daarnaast denkt Mark vanuit zijn achtergrond en praktijkervaring actief mee om ons continu te blijven verbeteren."

Geleverde meerwaarde: Opleiding & Training 

Ferocia & Avans+

De opleiding Risicomanagement wordt verzorgd in samenwerking met Avans+. Dit is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Gezondheid erkend opleidingsinstituut dat onder andere samenwerkt met diverse partners, hogescholen en universiteiten in binnen- en buitenland. De kwaliteit wordt gemonitord door de Nederlandse Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO).

Door de IIA erkend

Ferocia is erkend door het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA) om PE punten te verstrekken. Met onze opleidingen en bassiscursus kun je dus je kennis binnen jouw vakgebied onderhouden en ontwikkelen.

    

Ervaren en gediplomeerde trainers / docenten

De Risicomanagement opleiding en training / basiscursus worden gegeven door docenten met ruime ervaring en kennis op het gebied van risk management. Door theoretische inzichten om te zetten naar de praktijk, worden de bijeenkomsten effectief en efficiënt ingevuld, met als resultaat een bijdrage aan jouw persoonlijke ontwikkeling en een bijdrage aan het succes van je organisatie.

Deze basiscursus iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 085-0708500 info@ferocia.nl