x
Nieuwsbrief

Ontvang het laatste nieuws van Ferocia in de mail. Meld je nu direct aan!

Post bachelor opleiding Soft Controls & Masterclass Soft Controls

Het gedrag van medewerkers heeft een grote invloed op de organisatie en de te behalen bedrijfsdoelen. Om "in control" te blijven, dient het management vat te krijgen op dit gedrag. Maar hoe kan dit worden bewerkstelligd? Soft controls zijn maatregelen die bijvoorbeeld van invloed zijn op loyaliteit, inspiratie, normen & waarden en motivatie van medewerkers. Door soft controls adequaat te integreren in de organisatie, en tevens te controleren / beoordelen, kunnen deze bijdragen aan het beheersen van bedrijfsprocessen en het behalen van doelstellingen.

In samenwerking met Avans+ verzorgt Ferocia de post bachelor opleiding Soft Controls, zodat je de kennis en vaardigheden onder de knie krijgt om het management te adviseren rondom het gewenste gedrag in de organisatie. Tevens kun je kiezen voor een kortere variant: een vierdaagse masterclass waarin de basis van cultuur- & gedragsonderzoek in een organisatie wordt behandeld. De masterclass kan in-company worden geboekt.

Masterclass

In de masterclass Soft Controls van Ferocia maak je kennis met de invloed van soft skills op organisaties. In relatief korte tijd krijg je een goed beeld van wat een soft controls audit precies inhoudt en welke vaardigheden je hiervoor nodig hebt. Na afloop ben je in staat om een adviserende rol te vervullen richting het management.

Direct inschrijven Download brochure
Post bachelor

De post bachelor opleiding soft controls is ingericht op het onderzoeken en leren waarnemen van soft skills & gedrag binnen de organisatie, en deze kennis vervolgens te gebruiken om het management op een professionele wijze te adviseren. Na een succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een post bachelor diploma Soft Controls.

Direct inschrijven Download brochure
Deze opleidingen worden aangeboden in samenwerking met:
De gegevens op een rijtje
Masterclass
 • Duur 4 dagen
 • Studiebelasting 2 á 4 uur per week (excl. bijeenkomst)
 • Studiekosten €1600,- (BTW vrij)
 • Lesmateriaal kosten -
 • Arrangementskosten -
 • Totaal kosten excl. BTW €1600,-
 • Totaal kosten incl. BTW €1600,-
 • PE-uren 28 PE uren
Direct inschrijven Download brochure
Post Bachelor
 • Duur 9 dagen (+ 1 examendag)
 • Studiebelasting 8 uur per week (excl. bijeenkomst)
 • Studiekosten €4995,- (BTW vrij)
 • Lesmateriaal kosten €215,-
 • Arrangementskosten €500,-
 • Totaal kosten excl. BTW €5540,-
 • Totaal kosten incl. BTW €5572,70
 • PE-uren 55 PE-uren
Direct inschrijven

Soft controls en hard controls in evenwicht

Procedures en richtlijnen, oftewel hard controls, zijn veelal onmisbaar in een succesvolle organisatie. Wanneer mensen in de organisatie ongewenst gedrag vertonen en niet goed omgaan met deze regels, dan is het aanscherpen van de regelgeving niet altijd de beste oplossing. Het is in de meeste gevallen efficiënter om middels soft controls het gedrag en de soft skills van de medewerkers in kaart te brengen en de juiste richting op te sturen. De vaardigheden en kennis die hiervoor benodigd zijn, kun je opdoen in de masterclass of post bachelor opleiding Soft Controls.

Praktische informatie
Doelgroep Werkvorm Studiebelasting Diploma Dagindeling Startdata & -locaties Docenten
Doelgroep
Masterclass De doelgroep van de Soft Controls training is zeer breed. Zo is de masterclass van meerwaarde voor elke professional die basiskennis en -ervaring wil opdoen op het gebied van het onderzoeken en auditen van soft controls en gedrag. De training is dus geschikt voor bijvoorbeeld auditors, controllers, toezichthouders en onderzoekers.
Post bachelor De post bachelor opleiding Soft Controls is geschikt voor elke professional die gedegen ervaring en kennis wil opdoen op het gebied van het onderzoeken en auditen van gedrag. Hierbij kun je denken aan auditors, controllers, toezichthouders en onderzoekers.
Werkvorm
Masterclass De soft controls audit masterclass bestaat uit een theoretisch kader dat meteen in de praktijk wordt gebracht middels praktische oefeningen. De vierdaagse training kan flexibel worden ingevuld aan de hand van de behoeften van de deelnemers. Wanneer er behoefte is aan verdieping van een bepaald onderdeel, dan is dit dus mogelijk.
Post bachelor Tijdens de post bachelor opleiding wordt gebruik gemaakt van diverse didactische methodes, waaronder case studies, presentaties en rollenspellen. Hierdoor krijgt de theorie meteen een praktische toepassing. Dankzij de gevarieerde groep deelnemers ontstaat een wisselwerking, waardoor je niet alleen leert van je docenten, maar ook van je mededeelnemers.
Studiebelasting
Masterclass Wanneer je kiest voor de masterclass Soft Controls, dan kun je rekening houden met 4 bijeenkomsten, verdeeld over ongeveer 2 maanden. Tevens dien je 2 tot 4 uur per week aan zelfstudie te besteden.
Post bachelor De post bachelor opleiding Soft Controls bestaat uit 9 bijeenkomsten en 1 examendag, verdeeld over een tijdsperiode van ongeveer 5 maanden. Daarnaast dien je rekening te houden met ongeveer 8 uur zelfstudie per week, exclusief bijeenkomsten.
Diploma
Masterclass

Na afronding van de masterclass Soft Controls ontvang je een bewijs van deelname.

PE punten / uren
Je ontvangt 28 PE punten.

Post bachelor

Na een succesvolle afronding van de opleiding en het bijbehorende examen, ontvang je het post bachelor diploma Soft Controls.

PE punten / uren
Je ontvangt 55 PE punten.

Dagindeling
Masterclass
Dag 1

Introductie en het onderzoeken van cultuur en gedrag

Dag 2

Draagvlak en het onderzoeken van cultuur en gedrag

Dag 3

Draagvlak en het onderzoeken van cultuur en gedrag

Dag 4

Rapporteren

Post bachelor
Dag 1

Introductie

Dag 2

Toezicht op gedrag en cultuur; 'Het onderzoeken van gedrag'

Dag 3

Toezicht op gedrag en cultuur; 'Het onderzoeken van gedrag'

Dag 4

Toezicht op gedrag en cultuur; 'Groepsdynamiek en gedragspatronen'

Dag 5

Toezicht op gedrag en cultuur; 'Groepsdynamiek en gedragspatronen'

Dag 6

Toezicht op gedrag en cultuur; 'Groepsdynamiek en gedragspatronen'

Dag 7

Toezicht op gedrag en cultuur; 'Mindset'

Dag 8

Toezicht op gedrag en cultuur; 'Mindset'

Dag 9

Toezicht op gedrag en cultuur; 'Mindset'

Dag 10

Examen

Startdata & -locaties
Masterclass Informeer naar de in-company mogelijkheden
Post bachelor
14-11-2019 Utrecht / Breda / Apeldoorn
Docenten
Mark Daamen

Mark Daamen

Mark Daamen is ondernemer die tevens als kerndocent verbonden is aan Avans+ Hogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen. Hij verzorgt onder andere de masterclass soft controls en weet theoretische inzichten moeiteloos om te zetten in praktische toepassingen. Door zijn ruime praktijkervaring kan hij leidinggevenden en professionals helpen om niet alleen meer uit zichzelf te halen, maar leert hij hen ook hoe ze hun team en organisatie effectiever en efficiënter kunnen maken.

Roger Beijer

Roger Beijer

Roger Beijer is gespecialiseerd in het coachen en trainen van professionals, zowel leidinggevenden als hun teams. Als kerndocent Soft Controls bij Avans+ begeleidt hij organisaties in het krijgen van grip op het gedrag van medewerkers. Als gediplomeerd Veranderkundige beschikt Roger over veel kennis en ervaring om veranderprocessen te beheren en begeleiden. Door verbinding te leggen tussen de harde en zachte kant van een organisatie, kan er tot structurele oplossingen worden gekomen voor tal van problemen.

Deze opleiding of masterclass iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven masterclass Direct inschrijven opleiding
Direct inschrijven Stap 1 / 3
Kies opleidingstype
Kies datum + locatie
Volgende
Aanhef
Persoonlijke gegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Vorige Volgende
Betaling door
Opmerkingen
Vorige Inschrijving verzenden
Brochure aanvragen Geheel vrijblijvend in je mailbox
Jouw gegevens
Verzenden
Klanten over ons
Edith de Groot - Sr.Adviseur Risico- en Procescontrol, Eigen Haard

"Soft Controls waren voor mij erg lastig, omdat ik houd van concreet en meetbaar. Deze opleiding heeft mij geleerd voorbij het meetbare en zichtbare te kijken: Waar komt het zichtbare gedrag van mensen vandaan? Ik heb middelen aangereikt gekregen om knelpunten door menselijk handelen te detecteren en te analyseren. Daarnaast heb ik nog meer kennis van mijzelf gekregen; Waarom reageer ik zoals ik reageer en wat doet dat met een ander? Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik mijn boodschap overbreng en mijn doel bereik? Een inspirerende opleiding met praktische toepassingsmogelijkheden."

03 april 2018
Elsbeth Huijzer - Medewerker Interne Audit, Haag Wonen

"Leerzaam, inspirerend en een goede link met de praktijk - De Soft Controls studie bestaat uit 8 lesdagen, dat klinkt misschien veel, maar je hebt deze tijd nodig om je echt bewust te worden van de aanwezigheid van soft controls en de invloed die je hierop uit kunt oefenen. Tijdens de studie leer je meer over het gedrag dat zichtbaar is, maar ook over alle onzichtbare factoren die invloed op gedrag hebben. Er is tijdens de studie veel ruimte voor het bespreken van praktijksituaties. De lessen worden gegeven door een fijne docent en qua studiebelasting is het goed te doen."

11 april 2018

Ferocia & Avans+ & NVAO

Ferocia werkt al enige tijd samen met diverse onderwijspartners, waaronder Avans+. Ook de post bachelor opleiding Soft Controls wordt verzorgd in samenwerking met dit opleidingsinstituut. Avans+ is erkend door het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Gezondheid. Tevens werken ze samen met diverse vooraanstaande onderwijspartners in zowel binnen- als buitenland, bijvoorbeeld universiteiten en hogescholen. De kwaliteit van de opleidingen wordt gemonitord door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO).

Ervaren en gekwalificeerde docenten / trainers

De Soft Controls opleiding en masterclass worden gegeven door docenten met ruime ervaring en kennis op het gebied van soft skills en soft controls. Door theoretische inzichten om te zetten naar de praktijk, worden de bijeenkomsten effectief en efficiënt ingevuld, met als resultaat een bijdrage aan jouw persoonlijke ontwikkeling en een bijdrage aan het succes van je organisatie.

Erkend door de NBA

Ferocia is erkend door de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) om PE punten te verstrekken. Met onze opleidingen en masterclasses kun je dus je kennis binnen jouw vakgebied onderhouden en ontwikkelen.

 

Deze opleiding of masterclass iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven masterclass Direct inschrijven opleiding

Gerelateerde opleiding of training

Audit Vaardigheden Risicomanagement Operational Auditing Agile & Lean
Copyright 2019 | Ferocia.nl | Juridisch | Sitemap | Colofon