Cursus Operational auditing

Leer in vier dagen zelfstandig operational audits uit te voeren en het management (aanvullende) zekerheid te geven over de kwaliteit van de risicobeheersing binnen jouw organisatie!

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met:
Direct inschrijven
Download brochure

De operational auditor heeft als taak het bestuur en het management (aanvullende) zekerheid te geven over de wijze waarop de risico’s, die realisatie van de organisatiedoelstellingen bedreigen, worden beheerst. Mocht deze risicobeheersing onvoldoende blijken, dan dient de operational auditor het bestuur en het management hierover te informeren en te adviseren. Hiermee levert de operational auditor een belangrijk bijdrage aan het lerend vermogen van de organisatie.

De laatste jaren is de aandacht voor goed functionerende risicobeheersing- en controlesystemen sterk gegroeid. Aangewakkerd door de vele schandalen wordt meer dan ooit gelet op de mate waarin organisaties ‘in control’ zijn. De rol van de operational auditor wordt dan ook steeds belangrijker. Vandaar dat IIA Nederland en Ferocia de handen ineen hebben geslagen en deze cursus hebben ontwikkeld.

Praktische informatie
Doelgroep Werkvorm Studiebelasting Resultaat Programma Startdata & -locaties Docenten Kosten Meer informatie
Doelgroep
Cursus Je bent werkzaam als (operational, IT- of financial) auditor, accountant, controller, risk officer, compliance officer, medewerker AO/IC, kwaliteitsmedewerker of proceseigenaar en van jou wordt verwacht een oordeel te kunnen vormen of te kunnen adviseren over de kwaliteit van risicobeheersing binnen jouw organisatie. Je wenst in korte tijd de basisbeginselen van operational auditing te doorgronden en in de praktijk toe te kunnen passen.
Post bachelor
Werkvorm
Cursus In de cursus Operational auditing werken we met innovatieve e-learnings, cases, rollenspellen en praktijkopdrachten. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband. Daarnaast deel je tijdens de bijeenkomsten jouw ervaringen met mededeelnemers die werkzaam zijn bij andere bedrijven. Door het interactieve karakter van de cursus ontstaat een sterk lerend effect.
Post bachelor
Studiebelasting
Cursus De cursus Operational auditing bestaat uit vier bijeenkomsten en twee e-learnings. De voorbereiding bedraagt ongeveer twee tot drie uur per bijeenkomst.
Post bachelor
Resultaat
Cursus

Na afloop van de cursus Operational auditing ben je in staat zelfstandig operational audits uit te voeren en het management (aanvullende) zekerheid te geven over de kwaliteit van de risicobeheersing binnen jouw organisatie. Je begrijpt bovendien hoe de operational auditfunctie kan worden ingezet als verbeterinstrument van het management. Door de opgedane adviesvaardigheden lever je een stevige bijdrage aan het lerend vermogen van de organisatie.

Na afronding van de cursus ontvang je een cerificaat van deelname. Hiermee kun je doorstromen naar de Postbacheloropleiding Operational auditing aan Hogeschool Avans+. Je krijgt dan vrijstelling voor drie lesdagen en een flinke korting op je studiekosten. Indien je PE-plichtig bent ontvang je 30 PE-punten.

Post bachelor
Programma
Cursus
Dag 1

18-01-2024 | 09.00 - 16.00 uur | Inleiding operational auditing 

Dag 2

22-01-2024 | 13.00 - 16.00 uur | Controlmodellen (incl. e-learning van 3 uur)

Dag 3

26-01-2024 | 09.00 - 16.00 uur | Auditvaardigheden

Dag 4

30-01-2024 | 09.00 - 16.00 uur | Auditmethodiek (incl. e-learing van 6 uur)

Post bachelor
Startdata & -locaties
Cursus
18-01-2024 Utrecht
Post bachelor
Docenten
Björn Walrave

Björn is een gepassioneerde audit-, risk-, en complianceprofessional met ruime ervaring. Daarnaast is hij docent internal en operational auditing aan verschillende universiteiten en hogescholen, auteur van diverse aan audit gerelateerde artikelen en hoofdredacteur van Audit Magazine. Zijn kracht ligt in het kunnen vertalen van de theorie naar de vaak weerbarstige praktijk. Hierbij weet hij door gezamenlijke belangen te vinden en te benoemen professionals met elkaar in verbinding te brengen.

Mark Daamen

Mark begeleidt auditors, controllers en risk officers in hun professionele ontwikkeling, waarbij hij het van groot belang acht dat deze professionals in verbinding staan met het management. Hierin ligt ook zijn kracht, hij weet als geen ander actoren binnen organisaties samen te brengen. Hij doceert over onderwerpen als auditing, control en risk management aan verschillende universiteiten en hogescholen, ontwikkelt incompanyopleidingen en ontzorgt opdrachtgevers bij het vinden van passende interim-professionals.

Kosten
Cursus

€ 1.995 (vrij van btw)

Post bachelor
Meer informatie
Cursus

Meer informatie over deze cursus vind je in onze brochure.

Post bachelor
Deze cursus iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven
Direct inschrijven Stap 1 / 3
Kies opleidingstype
Kies datum + locatie
Volgende
Aanhef
Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Vorige Volgende
Betaling door
Opmerkingen
Vorige Inschrijving verzenden
Brochure aanvragen Geheel vrijblijvend in je mailbox
Jouw gegevens
Verzenden
Klanten over ons
Ankie Eeken | Internal Auditor @ Iepse de Bruggen

"De cursus Operational auditing heeft mij, als zij-instromer in het internal audit vakgebied, enorm geholpen in korte tijd de belangrijkste fundamenten van het vak eigen te maken en deze te vertalen naar mijn eigen organisatie en praktijk. Van bijzondere waarde vond ik de interactie met senior medecursisten uit andere sectoren en met verschillende achtergronden. De hoofddocent, die zowel didactisch als inhoudelijk sterk onderlegd is en jarenlange praktijkervaring combineert met kennisoverdracht, biedt volop ruimte voor discussie, het uitwisselen van ervaringen en het bespreken van zelf ingebrachte casussen."

Geleverde meerwaarde: Opleiding & Training 

Cedeo-erkend

Ferocia is een door Cedeo erkende aanbieder. De Cedeo-erkenning geldt als hét keurmerk voor aanbieders van opleidingen in Nederland. Tijdens het meest recente door Cedeo uitgevoerde klanttevredenheidsonderzoek gaf 100% van de klanten aan zeer tevreden te zijn met de dienstverlening van Ferocia! Bij Ferocia bent u dus gegarandeerd van kwaliteit!

Gerenommeerde partners

Ferocia biedt diverse opleidingen en trainingen aan in samenwerking met gerenommeerde partners, zoals Avans+ en het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA Nederland). Samen staan we sterk en kunnen we een nog hogere kwaliteit bieden!

Gediplomeerde docenten

Onze opleidingen en trainingen worden verzorgd door gediplomeerde docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend. Hierdoor zijn zij in staat de theorie om te zetten naar de praktijk. Dit maakt onze opleidingen en trainingen interessant en toepasbaar, waardoor er een bijdrage wordt geleverd aan zowel je persoonlijke ontwikkeling als aan het succes van je organisatie.

Deze cursus iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 085-0708500 info@ferocia.nl