Masterclass Auditing voor Horizontaal Toezicht in de Zorg

Wanneer Horizontaal Toezicht in de Zorg wordt toegepast, dan betekent dit een samenwerking tussen zorginstellingen en zorgverzekeraars welke steunt op transparantie, vertrouwen en wederzijds begrip. Waar men voorheen gegevensgerichte controles achteraf uitvoerde, is het nu de bedoeling dat de twee partijen samenwerken om de rechtmatigheid van declaraties in de processen aan de voorkant te borgen. Dit kan alleen wanneer de betrokken professionals op de hoogte zijn van de denkbeelden en ideeën rondom Horizontaal Toezicht én deze weten te vertalen naar hun eigen organisatie.

In samenwerking met Avans+ verzorgt Ferocia de post bachelor opleiding Auditing voor Horizontaal Toezicht in de Zorg. Tevens kun je kiezen voor de kortere variant: een vierdaagse masterclass. Deze masterclass kan in-company worden geboekt.

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met:
Direct inschrijven
Download brochure

Auditing voor horizontaal toezicht in de MSZ en GGZ

Horizontaal toezicht gaat over de rechtmatigheid van zorguitgaven: het correct registreren en declareren van zorgkosten en tevens gepast gebruik van zorg. Zowel in de MSZ (Medisch Specialistische Zorg) als de GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg) is het sinds 2015 gebruikelijk om zelf onderzoeken uit te voeren of gedeclareerde zorgkosten doelmatig en rechtmatig zijn. Het zelf uitgevoerde onderzoek wordt gerapporteerd aan zorgverzekeraars, samen met de feitelijke bevindingen van een externe auditor. Om zelfstandig een systeemgerichte financial audit te kunnen opzetten, uitvoeren en beoordelen, is gedegen kennis onmisbaar.

Praktische informatie
Doelgroep Werkvorm Studiebelasting PE punten Dagindeling Startdata & -locaties Docenten Kosten
Doelgroep
Masterclass De masterclass Auditing voor Horizontaal Toezicht in de Zorg is geschikt voor diverse professionals binnen zorginstellingen zoals ziekenhuizen, zorgverzekeraars en GGZ instellingen. Hierbij valt te denken aan reviewleiders, controllers, interne accountants, AO/IC medewerkers, zorgadministratie medewerkers, zorgadviseurs of auditors.
Post bachelor
Werkvorm
Masterclass Met behulp van beproefde trainingsmaterialen en interessante cases ga je aan de slag om de beginselen van Auditing voor Horizontaal Toezicht in de Zorg onder de knie te krijgen. Inhoudelijke inzichten worden omgezet in praktische toepassingen. Het programma kan flexibel worden ingevuld aan de hand van de wensen van deelnemers, waardoor extra verdieping in een specifiek onderwerp mogelijk is.
Post bachelor
Studiebelasting
Masterclass De masterclass Horizontaal Toezicht in de Zorg bestaat uit 4 bijeenkomsten die over een periode van ± 2 maanden plaatsvinden. Verder kun je rekenen op 2 á 4 uur zelfstudie per week.
Post bachelor
PE punten
Masterclass

Na afronding van de masterclass ontvang je een bewijs van deelname.

PE-uren
Je ontvangt 28 PE punten.

Post bachelor
Dagindeling
Masterclass
Dag 1

Introductie systeemgerichte auditing en HT & Risicomanagement

Dag 2

Risicomanagement

Dag 3

Soft controls & auditmethodologie

Dag 4

Vaardigheden van de auditor & effectief rapporteren

Post bachelor
Startdata & -locaties
Masterclass
Benieuwd? Informeer naar de in-company mogelijkheden
Post bachelor
Docenten
Mark Daamen

Mark Daamen

Mark Daamen is als kerndocent verbonden is aan Avans+ Hogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen. Hij verzorgt onder andere de masterclass & post bachelor opleiding Horizontaal Toezicht in de Zorg en weet theoretische inzichten moeiteloos om te zetten in praktische toepassingen. Door zijn ruime praktijkervaring kan hij leidinggevenden en professionals helpen om niet alleen meer uit zichzelf te halen, maar leert hij hen ook hoe ze hun team en organisatie effectiever en efficiënter kunnen maken.

Karin van de Lelij

Karin van der Lelij

Karin van der Lelij is afgestudeerd bedrijfseconoom, register controller en black belt Lean Six Sigma. Ze is werkzaam als adviseur, trainer en interim manager. Daarnaast is ze docente aan de Avans+ hogeschool voor de onderdelen Master of Science Controlling en Operational Auditing. Door de grote diversiteit aan functies die zij reeds heeft vervuld in haar carrière, heeft zij de kennis en competenties in huis om vakgebieden aan elkaar te verbinden in praktische toepassingen. Tevens beschikt Karin over het talent om mensen te activeren waardoor managers en medewerkers zichzelf en elkaar aanzetten tot verandering.

Kosten
Masterclass

€ 1600 (BTW vrij)

Post bachelor
Deze Masterclass iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven
Direct inschrijven Stap 1 / 3
Kies opleidingstype
Kies datum + locatie
Volgende
Aanhef
Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Vorige Volgende
Betaling door
Opmerkingen
Vorige Inschrijving verzenden
Brochure aanvragen Geheel vrijblijvend in je mailbox
Jouw gegevens
Verzenden
Klanten over ons
Drs. C.F. van de Voorde RA | Manager Risk @ Leids Universitair Medisch Centrum

"Een praktische training waarbij diverse thema’s rondom Horizontaal Toezicht concreet behandeld zijn. Vooral de onderdelen risicomanagement en vaardigheden werden goed gewaardeerd door de deelnemers. De opgedane kennis is, parallel aan de cursus, ook daadwerkelijk in de praktijk toegepast."

Geleverde meerwaarde: Opleiding & Training 

Kwalitatieve onderwijspartners

Ferocia werkt samen met diverse onderwijspartners om samen kwalitatieve opleidingen aan te kunnen bieden. De post bachelor opleiding Auditing voor Horizontaal Toezicht in de Zorg wordt aangeboden in samenwerking met Avans+. Dit opleidingsinstituut beschikt over een erkenning van het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Gezondheid. Daarnaast werkt Avans+ ook samen met andere partners in zowel binnen- als buitenland, zoals universiteiten en hogescholen. De kwaliteitsmonitoring van de opleidingen is in handen van de Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO).

Erkend door de NBA

Ferocia is erkend door de Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) om PE punten te verstrekken. Met onze opleidingen en masterclasses kun je dus je kennis binnen jouw vakgebied onderhouden en ontwikkelen.

 

Vakkundige, ervaren en gediplomeerde docenten

De post bachelor opleiding Auditing voor Horizontaal Toezicht in de Zorg wordt gegeven door professional met een uitgebreide kennis van het vakgebied. Daarnaast beschikken de trainers over voldoende praktijkervaring waardoor zij theorie moeiteloos om kunnen zetten naar de praktijk. Hierdoor hebben de opleiding en de masterclass niet alleen een goede theoretische basis, maar is de kennis ook direct toepasbaar in de praktijk. Zo kun je dus een bijdrage leveren aan je eigen ontwikkeling en ook aan het succes van je organisatie.

Deze masterclass iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 085-0708500 info@ferocia.nl