Masterclass IT Control

Leer zelfstandig te adviseren over en te ondersteunen bij de vormgeving van de IT-governance, IT-risico’s en de IT-procesgang!

Je bent na deze masterclass volwaardig gesprekspartner van onder meer de Chief Information Officer, de Chief Information Security Officer, IT-afdeling, het bestuur en de directie.

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met:
Direct inschrijven
Download brochure

IT is al lang geen exclusieve taak meer van gespecialiseerde (IT-)afdelingen; het is inmiddels doorgedrongen tot in alle geledingen van de bedrijfsvoering. Geen enkel bedrijfsonderdeel ontkomt tegenwoordig nog aan IT. Dit maakt dat de governance rondom en de beheersing van IT van levensbelang is voor de continuïteit van organisaties.

Gegeven dit enorme belang wordt van financial professionals verwacht dat zij een wezenlijke bijdrage op het onderwerp kunnen leveren. Zo moeten controllers en risk officers in staat zijn te adviseren over en te ondersteunen bij de vormgeving van de IT-governance, IT-risico’s in kaart te brengen en de IT-procesgang zodanig in te richten dat deze risico’s ook daadwerkelijk worden beheerst. Van de compliance officer wordt verwacht dat hij of zij kan toetsen of en in hoeverre de informatiebeheersing voldoet aan wet- en regelgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vereisten vanuit de Algemene verordering gegevensbescherming (AVG). Een speciale rol is weggelegd voor de IT-auditor. Hij of zij moet het geheel van IT-risico’s en beheersmaatregelen en het samenspel hierbij tussen de zogenoemde eerste en tweede lijn kunnen overzien en hier een objectief oordeel over kunnen vormen.

De rol van IT wordt dan ook steeds belangrijker. Vandaar dat Avans+ en Ferocia de handen ineen hebben geslagen en deze masterclass hebben ontwikkeld.

Praktische informatie
Doelgroep Werkvorm Studiebelasting Resultaat Programma Startdata & -locaties Docenten Kosten Meer informatie
Doelgroep
Masterclass Je bent werkzaam als (IT-, operational of financial) auditor, controller, risk officer en/of compliance officer en van jou wordt verwacht een oordeel te kunnen vormen of te kunnen adviseren over IT binnen jouw organisatie. Of je bent werkzaam binnen de IT en krijgt steeds vaker te maken met vraagstukken op het gebied van audit, control en compliance.
Post bachelor
Werkvorm
Masterclass De masterclass is praktijkgericht. Je werkt per masterclass individueel en in leerteams aan een opdracht binnen jouw eigen context. Gezamenlijk verdiepen jullie je theoretisch en praktijkgericht in een vakgebied. De samenstelling van een leerteam bepaal je zelf. Je leert door interactie met professionals uit andere disciplines, zoals finance, onderwijs en HR en uit diverse sectoren, zoals de zorg, de (commerciële) dienstverlening en de techniek. Je bouwt hiermee ook een breed netwerk op waar je in je verdere carrière profijt van hebt.

Per masterclass hebben we de lesvorm gekozen die het beste aansluit op de praktijk. We werken met een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten. Op ons online learning platform vindt kennisoverdracht en samenwerking plaats. Je krijgt individueel en gezamenlijk feedback en bereikt samen met onze experts de gewenste verdieping. Je rondt de masterclass af met een integrale beroepsprestatie binnen jouw organisatie. Zo bereik je meer voor jouw persoonlijke ontwikkeling én voor je organisatie.
Post bachelor
Studiebelasting
Masterclass De masterclass IT Control bestaat uit 4 bijeenkomsten van ieder 3 tot 6 uur uur. Daarnaast besteed je ongeveer tachtig uur aan een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten.
Post bachelor
Resultaat
Masterclass

Na het afronden van de masterclass IT Control ben je in staat te adviseren over en te ondersteunen bij de vormgeving van de IT-governance, IT-risico’s in kaart te brengen en de IT-procesgang zodanig in te richten dat deze risico’s ook daadwerkelijk worden beheerst.

Door de opgedane adviesvaardigheden lever je een stevige bijdrage aan het lerend vermogen van de organisatie. Je bent volwaardig gesprekspartner van onder meer de Chief Information Officer, de Chief Information Security Officer, IT-afdeling, het bestuur en de directie.

Na het afronden van de masterclass IT Control ontvang je het certificaat IT Control.

Met dit certificaat heb je meteen een masterclass uit de masteropleiding Master in Controlling en de postbacheropleiding IT-auditing behaald. Het is mogelijk om later nog een masterclass of de hele masteropleiding Master in Controlling te volgen. Ook kun je instromen in de tweede en laatste module van de postbacheloropleiding IT-auditing. In beide gevallen heb je dan vanzelfsprekend vrijstelling voor de masterclass IT Control. Je integrale beroepsprestatie blijft maximaal vijf jaar geldig.

Indien je PE-plichtig bent ontvang je 80 PE-punten.

Post bachelor
Programma
Masterclass
Dag 1

van 14.00 - 21.00 uur 

Dag 2

van 14.00 - 17.00 uur

Dag 3

van 14.00 - 21.00 uur

Dag 4

van 14.00 - 17.00 uur

Post bachelor
Startdata & -locaties
Masterclass
15-11-2023 Breda
Post bachelor
Docenten
Naeem Arif

Naeem Arif EMIA RO is zelfstandig gevestigd risk- en auditconsultant en hoofddocent van de opleiding Operational Auditing aan de Haagse Hogeschool. Hij helpt organisaties onder meer bij het inrichten van risicomanagement.

Kosten
Masterclass

€ 3.600 opleidingskosten (vrij van btw)

€ 230 arrangementskosten (excl. btw)

€ 60 studiemateriaal (excl. btw)

Post bachelor
Meer informatie
Masterclass

Meer informatie over deze masterclass vind je in onze brochure.

Post bachelor
Deze Masterclass iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven
Direct inschrijven Stap 1 / 3
Kies opleidingstype
Kies datum + locatie
Volgende
Aanhef
Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Vorige Volgende
Betaling door
Opmerkingen
Vorige Inschrijving verzenden
Brochure aanvragen Geheel vrijblijvend in je mailbox
Jouw gegevens
Verzenden
Klanten over ons
Ali Özyürek | Senior adviseur bedrijfsvoering @ Openbaar Ministerie

"Ik merkte op mijn werk dat ik niet over de kennis en vaardigheden beschikte om audits effectief en efficiënt uit te voeren en met mijn rapportages de opdrachtgevers ook daadwerkelijk aan te zetten tot actie. Vandaar dat ik gekozen heb voor de opleiding Operational auditing van Ferocia. En daar kijk ik met veel tevredenheid op terug! Niet alleen de ervaren docenten, maar ook de enthousiaste medestudenten, maakte dat ik de lessen met veel plezier heb gevolgd! De opgedane kennis over auditmethodiek en de wijze waarop je in verbinding kunt blijven staan met het topmanagement helpen mij mijn werk beter uit te voeren! Ik kan deze opleiding echt van harte aanbevelen!"

Geleverde meerwaarde: Opleiding & Training 

Cedeo-erkend

Ferocia is een door Cedeo erkende aanbieder. De Cedeo-erkenning geldt als hét keurmerk voor aanbieders van opleidingen in Nederland. Tijdens het meest recente door Cedeo uitgevoerde klanttevredenheidsonderzoek gaf 100% van de klanten aan zeer tevreden te zijn met de dienstverlening van Ferocia! Bij Ferocia bent u dus gegarandeerd van kwaliteit!

Gerenommeerde partners

Ferocia biedt diverse opleidingen en trainingen aan in samenwerking met gerenommeerde partners, zoals Avans+ en het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA Nederland). Samen staan we sterk en kunnen we een nog hogere kwaliteit bieden!

Gediplomeerde docenten

Onze opleidingen en trainingen worden verzorgd door gediplomeerde docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend. Hierdoor zijn zij in staat de theorie om te zetten naar de praktijk. Dit maakt onze opleidingen en trainingen interessant en toepasbaar, waardoor er een bijdrage wordt geleverd aan zowel je persoonlijke ontwikkeling als aan het succes van je organisatie.

Deze masterclass iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 085-0708500 info@ferocia.nl