Post bachelor opleiding Integraal Risicomanagement

Als bedrijf heb je zorgvuldig doelstellingen geformuleerd die gaan bijdragen aan het uiteindelijke succes van de onderneming. Er zijn echter risico's die het behalen van de doelen kan belemmeren. Daarnaast maken bedrijven constant veranderingen door, waardoor risico's snel kunnen veranderen en sterk kunnen variëren. Het is de taak van het management om hier effectief en proactief mee om te gaan, en deze risico's tijdig te constateren en waar nodig maatregelen te nemen.

De Post bachelor opleiding Risicomanagement van Ferocia en Avans+ leert je hoe je op een professionele en efficiënte wijze risico's kunt identificeren, beoordelen en beheersen. Er komen diverse vormen van risicomanagement aan bod waardoor je multidisciplinair wordt opgeleid. Deze opleiding kan worden geboekt op diverse centrale locaties in Nederland. Er is ook een kortere variant in de vorm van een driedaagse cursus, welke in samenwerking met het IIA wordt gegegeven.

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met:
Direct inschrijven
Download brochure

Minimaliseer risico's, maximaliseer kansen

Bij elk bedrijf liggen gevaren op de loer die groei en succes kunnen vertragen of zelfs kunnen omkeren. Dit is niet iets waar je op zit te wachten. Daarom is het van belang om risico's tijdig te identificeren en analyseren. Daarnaast is het belangrijk dat risicomanagement integraal wordt toegepast en in de bedrijfswaarden wordt opgenomen, zodat iedere persoon binnen de organisatie bewuste en juiste beslissingen maakt die bijdragen aan het behalen van de doelstellingen.

Praktische informatie
Doelgroep Werkvorm Studiebelasting Diploma Dagindeling Startdata & locaties Docenten Kosten
Doelgroep
Masterclass Ben je binnen je organisatie verantwoordelijk voor het beheersen van de risico's? Breng je deze in kaart en bedenk je praktisch toepasbare oplossingen, maar denk je dat dit beter, effectiever en gestructureerder kan? Wil jij als gediplomeerd risicomanager aan het werk en alle facetten van risicomanagement onder de knie krijgen? Kies dan de Post bachelor opleiding Risicomanagement.
Post bachelor
Werkvorm
Masterclass De Post bachelor opleiding Risicomanagement bestaat uit een theoretisch kader en praktische verdieping die naadloos in elkaar overlopen. Daarnaast gaat de opleiding dieper in op soft skills en competenties waarmee risicomanagement efficiënt in de organisatie kan worden verankerd. Tenslotte wordt aandacht besteed aan communicatieve facetten, zoals presentatievaardigheden en gesprekstechnieken.
Post bachelor
Studiebelasting
Masterclass De Post bachelor Risicomanagement opleiding bestaat uit 10 bijeenkomsten die over een periode van ± 4 maanden plaatsvinden. Verder kun je rekenen op 8 uur zelfstudie per week.
Post bachelor
Diploma
Masterclass

Na afronding van de Risicomanagement opleiding kun je zelfstandig functioneren als gediplomeerd risk manager. Je ontvangt een Post bachelor diploma.

PE punten / uren

Je ontvangt 55 PE punten.

Post bachelor
Dagindeling
Masterclass
Dag 1

Inleiding IRM en Corporate Governance;

Dag 2

Inrichting van een integraal risicomanagementsysteem (1);

Dag 3

Inrichting van een integraal risicomanagementsysteem (2);

Dag 4

Implementeren van risicomanagement;

Dag 5

Praktijkmodule Integraal Risicomanagement;

Dag 6

Intervisiedag;

Dag 7

Vaardigheden van de risicomanager;

Dag 8

Risicomanagement binnen projecten en programma's;

Dag 9

Compliance risico’s;

Dag 10

Examendag. 

Post bachelor
Startdata & locaties
Masterclass
13-4-2021 Utrecht/Breda/Apeldoorn
Post bachelor
Docenten
Karin van der Lelij

Gedurende mijn loopbaan heb ik mij gespecialiseerd in het trainen, coachen en adviseren op het gebied van veranderprocessen, controlling, auditing en adviseren op het gebied van veranderprocessen, controlling, auditing en risicomanagement. Vanuit mijn rol, als mede-eigenaar van Ferocia Opleiding & Training, creëer ik samen met mijn collega's en onze klanten maatwerk opleidingen. Dit varieert van een training met een klein aantal bijeenkomsten tot aan 3-jarige gecertificeerde opleidingen. Wat mij drijft is de uiteindelijke bijdrage die we leveren in het uitvoeren van de strategie en het bereiken van de doelstellingen van onze klanten.

Mark Daamen

Mijn kracht ligt op het creëren van verbinding en samenhang tussen sturen en beheersen. Ik begeleid auditors, controllers en risicomanagers in hun professionele ontwikkeling vanuit een sterke verbinding en samenhang met het management. Dit doe ik onder andere door het verzorgen van diverse opleidingen en trainingen aan universiteiten en hogescholen. Daarbij ontwikkel ik samen met onze klanten diverse maatwerk in-company opleidingen, van 1 daagse masterclasses tot 3 jarige geaccrediteerde postbachelor opleidingen. Tevens ontzorg ik opdrachtgevers bij het vinden van een passende interim professional.

Kosten
Masterclass
Post bachelor
Deze Masterclass iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven
Direct inschrijven Stap 1 / 3
Kies opleidingstype
Kies datum + locatie
Volgende
Aanhef
Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Vorige Volgende
Betaling door
Opmerkingen
Vorige Inschrijving verzenden
Brochure aanvragen Geheel vrijblijvend in je mailbox
Jouw gegevens
Verzenden
Klanten over ons
Elsbeth Huijzer - Medewerker Interne Audit, Haag Wonen

"Leerzaam, inspirerend en een goede link met de praktijk - De Soft Controls cursus bestaat uit 4 lesdagen, deze tijd heb je nodig om je echt bewust te worden van de aanwezigheid van soft controls en de invloed die je hierop uit kunt oefenen. Tijdens de studie leer je meer over het gedrag dat zichtbaar is, maar ook over alle onzichtbare factoren die invloed op gedrag hebben. Er is tijdens de studie veel ruimte voor het bespreken van praktijksituaties. De lessen worden gegeven door een fijne docent en qua studiebelasting is het goed te doen."

Geleverde meerwaarde: Opleiding & Training 
Henk J. Prins - Voorzitter Raad van Bestuur, Zorggroep Charim

"In onze organisatie komt de vraag rondom besturing en Soft Skills steeds vaker naar voren. Samen met Ferocia heb ik deze vraag voor onze organisatie gedefinieerd en van een passend antwoord voorzien. In vier avonden heeft Roger Beijer mij op een interactieve manier meegenomen in de theorie gecombineerd met onze context, waardoor voor onze organisatie de richting mij helder voor ogen is gaan staan en ik deze inmiddels intern bespreekbaar heb gemaakt. We onderzoeken hoe we dit verder in de organisatie gaan oppakken. "

Geleverde meerwaarde: Consultancy 

Ferocia & Avans+

De opleiding Risicomanagement wordt verzorgd in samenwerking met Avans+. Dit is een door het ministerie van Onderwijs, Cultuur & Gezondheid erkend opleidingsinstituut dat onder andere samenwerkt met diverse partners, hogescholen en universiteiten in binnen- en buitenland. De kwaliteit wordt gemonitord door de Nederlandse Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO).

Door de IIA erkend

Ferocia is erkend door het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA) om PE punten te verstrekken. Met onze opleidingen en bassiscursus kun je dus je kennis binnen jouw vakgebied onderhouden en ontwikkelen.

    

Ervaren en gediplomeerde trainers / docenten

De Risicomanagement opleiding en training / basiscursus worden gegeven door docenten met ruime ervaring en kennis op het gebied van risk management. Door theoretische inzichten om te zetten naar de praktijk, worden de bijeenkomsten effectief en efficiënt ingevuld, met als resultaat een bijdrage aan jouw persoonlijke ontwikkeling en een bijdrage aan het succes van je organisatie.

Deze masterclass iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 085-0708500 info@ferocia.nl