Postbacheloropleiding IT-auditing

Na het afronden van de postbacheloropleiding IT-auditing ben je in staat (aanvullende) zekerheid te geven over de beheersing van IT binnen jouw organisatie. Door de opgedane adviesvaardigheden lever je een stevige bijdrage aan het lerend vermogen van de organisatie. Je verstaat het auditvak, weet wat er speelt in de praktijk en bent volwaardig gesprekspartner van onder meer de Chief Information Officer, de Chief Information Security Officer, het bestuur en de directie.

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met:
Direct inschrijven
Download brochure

Informatietechnologie (IT) is het vakgebied dat gaat over hoe je met computers informatie kunt beheersen; dat wil zeggen verzamelen, bewerken, analyseren, integreren en presenteren. Het omvat de ontwikkeling en het onderhoud van de daartoe benodigde hardware, software en netwerken. IT is al lang geen exclusieve taak meer van gespecialiseerde (IT-)afdelingen; het is inmiddels doorgedrongen tot in alle geledingen van de bedrijfsvoering. Geen enkel bedrijfsonderdeel ontkomt tegenwoordig nog aan IT. Dit maakt dat de governance rondom en de beheersing van IT van levensbelang is voor de continuïteit van organisaties.

Gegeven dit enorme belang wordt van financial professionals verwacht dat zij een wezenlijke bijdrage op het onderwerp kunnen leveren. Zo moeten controllers en risk officers in staat zijn te adviseren over en te ondersteunen bij de vormgeving van de IT-governance, IT-risico’s in kaart te brengen en de IT-procesgang zodanig in te richten dat deze risico’s ook daadwerkelijk worden beheerst. Van de compliance officer wordt verwacht dat hij of zij kan toetsen of en in hoeverre de informatiebeheersing voldoet aan wet- en regelgeving. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vereisten vanuit de Algemene verordering gegevensbescherming (AVG). Een speciale rol is weggelegd voor de IT-auditor. Hij of zij moet het geheel van IT-risico’s en beheersmaatregelen en het samenspel hierbij tussen de zogenoemde eerste en tweede lijn kunnen overzien en hier een objectief oordeel over kunnen vormen.

Praktische informatie
Doelgroep Werkvorm Studiebelasting Resultaat Programma Startdata & -locaties Docenten Kosten Meer informatie
Doelgroep
Postbacheloropleiding Je bent werkzaam als (IT-, operational of financial) auditor, controller, risk officer en/of compliance officer en van jou wordt verwacht een oordeel te kunnen vormen of te kunnen adviseren over IT binnen jouw organisatie. Of je bent werkzaam binnen de IT en krijgt steeds vaker te maken met vraagstukken op het gebied van audit en compliance.
Post bachelor
Werkvorm
Postbacheloropleiding De postbacheloropleiding IT-auditing is praktijkgericht. Je voert tijdens de opleiding een IT-audit in de eigen praktijk uit en wordt hierbij door een ervaren docent gecoacht. Middels innovatieve e-learnings doe je voorafgaand aan bijeenkomsten de benodigde basiskennis op. Dit doe je op een moment dat en een locatie die jou het beste uitkomt. Doordat je jezelf op deze manier op de bijeenkomsten voorbereid kunnen we tijdens deze bijeenkomsten meer diepgang bereiken en echt oefenen met het in de praktijk brengen van de opgedane kennis. Dit doen we met behulp van onder meer casuïstiek en rollenspellen. Daarnaast deel je tijdens de bijeenkomsten jouw ervaringen met de overige deelnemers die werkzaam zijn binnen diverse branches en organisaties. Door het interactieve karakter van de opleiding ontstaat een sterk lerend effect.
Post bachelor
Studiebelasting
Postbacheloropleiding De postbacheloropleiding IT-auditing telt 18 fysieke of virtuele bijeenkomsten van ieder drie uur en drie e-learnings van ieder ongeveer drie uur. Deelnemers voeren tijdens de opleiding een IT-audit in de eigen praktijk uit en worden hierbij door een ervaren docent gecoacht. De tijdsbesteding hiervan bedraagt gemiddeld zo’n 80 uur. Daarnaast wordt verwacht dat deelnemers ongeveer 30 uur besteden aan een mix van activerende, praktijkgerichte (online) leeractiviteiten en zelfstudie.
Post bachelor
Resultaat
Postbacheloropleiding

Na het afronden van de postbacheloropleiding IT-auditing ben je in staat (aanvullende) zekerheid te geven over de beheersing van IT binnen jouw organisatie. Door de opgedane adviesvaardigheden lever je een stevige bijdrage aan het lerend vermogen van de organisatie. Je verstaat het auditvak, weet wat er speelt in de praktijk en bent volwaardig gesprekspartner van onder meer de Chief Information Officer, de Chief Information Security Officer, het bestuur en de directie.

Na het afronden van de opleiding IT-auditing ontvang je het postbachelordiploma IT-auditing.

Ben je PE-plichtig? Dan ontvang je voor het succesvol afronden van deze opleiding 120 PE-punten.

Post bachelor
Programma
Postbacheloropleiding
Dag 1

Business & IT

Dag 2

IT & Risk en online IT-componenten

Dag 3

IT-processen en online Cyber security/resilience

Dag 4

Data + de samenhang tussen de onderdelen

Dag 5

Auditmethodologie (auditcontext) en gesprekstechnieken

Dag 6

Intervisie & e-learning auditmethodologie (conceptueel ontwerp)

Dag 7

Intervisie & e-learning auditmethodologie (technisch ontwerp 1)

Dag 8

Interviewvaardigheden

Dag 9

Interviewvaardigheden

Dag 10

Intervisie & e-learning auditmethodologie (technisch ontwerp 2)

Dag 11

Effectief rapporteren en komen tot diepgaande oorzaakanalyses en concrete acties

Dag 12

Praktijkexamen

Post bachelor
Startdata & -locaties
Postbacheloropleiding
24-04-2024 Utrecht Breda Apeldoorn
Post bachelor
Docenten
Naeem Arif

Naeem Arif EMIA RO is zelfstandig gevestigd risk- en auditconsultant en hoofddocent van de opleiding Operational Auditing aan de Haagse Hogeschool. Hij helpt organisaties onder meer bij het inrichten van risicomanagement.

Mark Daamen 

Mark Daamen is ondernemer die tevens als kerndocent verbonden is aan Avans+ Hogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen. Hij verzorgt onder andere de masterclass soft controls en weet theoretische inzichten moeiteloos om te zetten in praktische toepassingen. Door zijn ruime praktijkervaring kan hij leidinggevenden en professionals helpen om niet alleen meer uit zichzelf te halen, maar leert hij hen ook hoe ze hun team en organisatie effectiever en efficiënter kunnen maken.

Kosten
Postbacheloropleiding

€7.450,- opleidingskosten (vrij van btw)

€685,-    arrangementskosten (excl. btw)

€110,-    studiematerialen (excl. btw)

Post bachelor
Meer informatie
Postbacheloropleiding

Meer informatie over deze postbacheloropleiding vind je in onze brochure.

Post bachelor
Deze postbacheloropleiding iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven
Direct inschrijven Stap 1 / 3
Kies opleidingstype
Kies datum + locatie
Volgende
Aanhef
Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Vorige Volgende
Betaling door
Opmerkingen
Vorige Inschrijving verzenden
Brochure aanvragen Geheel vrijblijvend in je mailbox
Jouw gegevens
Verzenden
Klanten over ons
Ali Özyürek | Senior adviseur bedrijfsvoering @ Openbaar Ministerie

"Ik merkte op mijn werk dat ik niet over de kennis en vaardigheden beschikte om audits effectief en efficiënt uit te voeren en met mijn rapportages de opdrachtgevers ook daadwerkelijk aan te zetten tot actie. Vandaar dat ik gekozen heb voor de opleiding Operational auditing van Ferocia. En daar kijk ik met veel tevredenheid op terug! Niet alleen de ervaren docenten, maar ook de enthousiaste medestudenten, maakte dat ik de lessen met veel plezier heb gevolgd! De opgedane kennis over auditmethodiek en de wijze waarop je in verbinding kunt blijven staan met het topmanagement helpen mij mijn werk beter uit te voeren! Ik kan deze opleiding echt van harte aanbevelen!"

Geleverde meerwaarde: Opleiding & Training 

Cedeo-erkend

Ferocia is een door Cedeo erkende aanbieder. De Cedeo-erkenning geldt als hét keurmerk voor aanbieders van opleidingen in Nederland. Tijdens het meest recente door Cedeo uitgevoerde klanttevredenheidsonderzoek gaf 100% van de klanten aan zeer tevreden te zijn met de dienstverlening van Ferocia! Bij Ferocia bent u dus gegarandeerd van kwaliteit!

                                      

Gerenommeerde partners

Ferocia biedt diverse opleidingen en trainingen aan in samenwerking met gerenommeerde partners, zoals Avans+ en het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA Nederland). Samen staan we sterk en kunnen we een nog hogere kwaliteit bieden!

                                             

Gediplomeerde docenten

Onze opleidingen en trainingen worden verzorgd door gediplomeerde docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend. Hierdoor zijn zij in staat de theorie om te zetten naar de praktijk. Dit maakt onze opleidingen en trainingen interessant en toepasbaar, waardoor er een bijdrage wordt geleverd aan zowel je persoonlijke ontwikkeling als aan het succes van je organisatie.

Deze postbacheloropleiding iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 085-0708500 info@ferocia.nl