Postbacheloropleiding Operational auditing

Na het afronden van de postbacheloropleiding Operational auditing ben je in staat het management (aanvullende) zekerheid te geven over de kwaliteit van de risicobeheersing binnen jouw organisatie. Door de opgedane adviesvaardigheden lever je een stevige bijdrage aan het lerend vermogen van de organisatie. Je verstaat het auditvak, weet wat er speelt in de praktijk en bent volwaardig gesprekspartner van onder meer het bestuur en de directie!

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met:
Direct inschrijven
Download brochure

Operational audit: ook nuttig voor jouw organisatie

De operational auditor heeft als taak het bestuur en het management (aanvullende) zekerheid te geven over de wijze waarop de risico’s, die realisatie van de organisatiedoelstellingen bedreigen, worden beheerst. Mocht deze risicobeheersing onvoldoende blijken, dan dient de operational auditor het bestuur en het management hierover te informeren en te adviseren. Hiermee levert de operational auditor een belangrijk bijdrage aan het lerend vermogen van de organisatie.

De laatste jaren is de aandacht voor goed functionerende risicobeheersings- en controlesystemen sterk gegroeid. Aangewakkerd door de vele schandalen wordt meer dan ooit gelet op de mate waarin organisaties ‘in control’ zijn. De rol van de operational auditor wordt dan ook steeds belangrijker. Met deze postbacheloropleiding geef je je carrière dus gelijk een stevige boost!

Praktische informatie
Doelgroep Werkvorm Studiebelasting Resultaat Programma Startdata & -locaties Docenten Kosten Meer informatie
Doelgroep
Postbacheloropleiding Je bent werkzaam als proceseigenaar, controller, risk officer, compliance officer, medewerker AO/IC, kwaliteitsmedewerker, (operational, IT- of financial) auditor of accountant en van jou wordt verwacht een oordeel te kunnen vormen of te kunnen adviseren over de kwaliteit van risicobeheersing binnen jouw organisatie. Je wenst met jouw onderzoeken een stevige bijdrage te leveren aan het lerend vermogen van jouw organisatie.
Post bachelor
Werkvorm
Postbacheloropleiding De postbacheloropleiding Operational auditing is praktijkgericht. Je voert tijdens de opleiding een Operational audit in de eigen praktijk uit en wordt hierbij door een ervaren docent gecoacht. Middels innovatieve e-learnings doe je voorafgaand aan bijeenkomsten de benodigde basiskennis op. Dit doe je op een moment dat en een locatie die jou het beste uitkomt. Doordat je jezelf op deze manier op de bijeenkomsten voorbereid kunnen we tijdens deze bijeenkomsten meer diepgang bereiken en echt oefenen met het in de praktijk brengen van de opgedane kennis. Dit doen we met behulp van onder meer casuïstiek en rollenspellen. Daarnaast deel je tijdens de bijeenkomsten jouw ervaringen met de overige deelnemers die werkzaam zijn binnen diverse branches en organisaties. Door het interactieve karakter van de opleiding ontstaat een sterk lerend effect.
Post bachelor
Studiebelasting
Postbacheloropleiding De postbacheloropleiding Operational auditing telt vijftien fysieke bijeenkomsten van ieder drie à zes uur inclusief vier e-learnings van ongeveer drie uur. Deelnemers voeren tijdens de opleiding een operational audit in de eigen praktijk uit en worden hierbij door een ervaren docent gecoacht. De tijdsbesteding hiervan bedraagt tussen de vier en acht uur per week. Daarnaast wordt verwacht dat deelnemers ongeveer twee uur per week aan zelfstudie besteden.
Post bachelor
Resultaat
Postbacheloropleiding

Na het afronden van de postbacheloropleiding Operational auditing ben je in staat het management (aanvullende) zekerheid te geven over de kwaliteit van de risicobeheersing binnen jouw organisatie. Door de opgedane adviesvaardigheden lever je een stevige bijdrage aan het lerend vermogen van de organisatie. Je verstaat het auditvak, weet wat er speelt in de praktijk en bent volwaardig gesprekspartner van onder meer het bestuur en de directie.

Na het afronden van de opleiding Operational auditing ontvang je het postbachelordiploma Operational auditing.

Ben je PE-plichtig? Dan ontvang je voor het succesvol afronden van deze opleiding 120 PE-punten.

Post bachelor
Programma
Postbacheloropleiding
Dag 1

Introductie en inleiding operational auditing

Dag 2

Positionering & objectselectie en controlmodellen

Dag 3

KAD

Dag 4

Soft controls

Dag 5

Projectauditing

Dag 6

Risicomanagement

Dag 7

Theorie-examen

Dag 8

Auditmethodologie (auditcontext) en gesprekstechnieken

Dag 9

Intervisie & e-learning auditmethodologie (conceptueel ontwerp)

Dag 10

Intervisie & e-learning auditmethodologie (technisch ontwerp 1)

Dag 11

Interviewvaardigheden

Dag 12

Interviewvaardigheden

Dag 13

Intervisie & e-learning auditmethodologie (technisch ontwerp 2)

Dag 14

Effectief rapporteren en komen tot diepgaande oorzaakanalyses en concrete acties

Dag 15

Praktijkexamen

Post bachelor
Startdata & -locaties
Postbacheloropleiding
18-04-2024 Utrecht
Post bachelor
Docenten
Mark Daamen

Mijn kracht ligt op het creëren van verbinding en samenhang tussen sturen en beheersen. Ik begeleid auditors, controllers en risicomanagers in hun professionele ontwikkeling vanuit een sterke verbinding en samenhang met het management. Dit doe ik onder andere door het verzorgen van diverse opleidingen en trainingen aan universiteiten en hogescholen. Daarbij ontwikkel ik samen met onze klanten diverse maatwerk in-company opleidingen, van 1 daagse masterclasses tot 3 jarige geaccrediteerde postbachelor opleidingen. Tevens ontzorg ik opdrachtgevers bij het vinden van een passende interim professional.

 

Alexander Babeliowsky

Ik opereer als zelfstandig adviseur op het snijvlak van audit en advies. Voor mijn klanten voer ik audits en onderzoeken uit. In veel gevallen vragen zij mij daarna om te helpen bij het verbeteren van de beheersing. Ik beschik daarom ook over een ruime ervaring in het managen van verbeterprogramma's en -projecten. 

Op basis van die ervaring verzorg ik opleidingen met veel aandacht voor de praktijk. Ik doe dat zowel in-company als voor universiteiten en hogescholen. Naast de post hbo-opleiding Operational Auditing van Avans+ plus ben ik als docent verbonden aan de post initiële opleiding Internal Auditing & Advisory (IAA) van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Kosten
Postbacheloropleiding

€7.450,- opleidingskosten (vrij van btw)

€770,-    arrangementskosten (excl. btw)

€120,-    studiematerialen (excl. btw)

Post bachelor
Meer informatie
Postbacheloropleiding

Meer informatie over deze postbacheloropleiding vind je in onze brochure.

Post bachelor
Deze postbacheloropleiding iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven
Direct inschrijven Stap 1 / 3
Kies opleidingstype
Kies datum + locatie
Volgende
Aanhef
Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Vorige Volgende
Betaling door
Opmerkingen
Vorige Inschrijving verzenden
Brochure aanvragen Geheel vrijblijvend in je mailbox
Jouw gegevens
Verzenden
Klanten over ons
Ali Özyürek | Senior adviseur bedrijfsvoering @ Openbaar Ministerie

"Ik merkte op mijn werk dat ik niet over de kennis en vaardigheden beschikte om audits effectief en efficiënt uit te voeren en met mijn rapportages de opdrachtgevers ook daadwerkelijk aan te zetten tot actie. Vandaar dat ik gekozen heb voor de opleiding Operational auditing van Ferocia. En daar kijk ik met veel tevredenheid op terug! Niet alleen de ervaren docenten, maar ook de enthousiaste medestudenten, maakte dat ik de lessen met veel plezier heb gevolgd! De opgedane kennis over auditmethodiek en de wijze waarop je in verbinding kunt blijven staan met het topmanagement helpen mij mijn werk beter uit te voeren! Ik kan deze opleiding echt van harte aanbevelen!"

Geleverde meerwaarde: Opleiding & Training 

Cedeo-erkend

Ferocia is een door Cedeo erkende aanbieder. De Cedeo-erkenning geldt als hét keurmerk voor aanbieders van opleidingen in Nederland. Tijdens het meest recente door Cedeo uitgevoerde klanttevredenheidsonderzoek gaf 100% van de klanten aan zeer tevreden te zijn met de dienstverlening van Ferocia! Bij Ferocia bent u dus gegarandeerd van kwaliteit!

                                      

Gerenommeerde partners

Ferocia biedt diverse opleidingen en trainingen aan in samenwerking met gerenommeerde partners, zoals Avans+ en het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA Nederland). Samen staan we sterk en kunnen we een nog hogere kwaliteit bieden!

                                             

Gediplomeerde docenten

Onze opleidingen en trainingen worden verzorgd door gediplomeerde docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend. Hierdoor zijn zij in staat de theorie om te zetten naar de praktijk. Dit maakt onze opleidingen en trainingen interessant en toepasbaar, waardoor er een bijdrage wordt geleverd aan zowel je persoonlijke ontwikkeling als aan het succes van je organisatie.

Deze postbacheloropleiding iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 085-0708500 info@ferocia.nl