Ronald de Ruiter

Ronald de Ruiter is Qualified Controller (Post-HBO HOFAM), ervaren Business Controller en beschikt over ca. 10 jaar leidinggevende ervaring. Verder heeft hij ervaring in verandertrajecten, als coach, geeft hij trainingen en heeft een LEAN Green belt. Ronald heeft zijn ervaring opgedaan binnen het bankwezen, MVO NL en binnen de Zorg (o.a. ziekenhuis, kleinschalige woonvorm).  Hij is allround inzetbaar bij organisatie, management & strategie, proces- & risicomanagement en management accounting & control.

Hij combineert een organisatie- en mensgerichte benadering. Naast een inhoudelijke basis, is de mens de ‘sleutel’ tot het succes. Hij kan in korte tijd een scan van een organisatie maken, legt relaties, heeft oog voor zowel het bedrijfsbelang als dat van het individu, vraagt om input, zorgt voor rust en prikkelt om tot eigenaarschap bij het individu en team te komen voor een optimaal resultaat.

Resultaten:

 

  • Scan organisatie: opzet, bestaan en werking - waar staat de organisatie
  • Begeleiden Planning- & Control cycli
  • Managementinformatie: ontwikkelen, onderhouden en van verantwoorden naar sturen
  • Advies en begeleiding bij implementatieplannen

Coaching (individueel):

  • Vertrouwen opbouwen (o.a. partijen dichter bij elkaar brengen)
  • Bewustwording van taken, talent en gedrag (spiegelen)
  • Prioriteiten leren stellen (duidelijk zijn, niet compenseren, hulp vragen)
  • Verantwoordelijkheid nemen en geven (w.o. afspraak = afspraak)

Uiteraard zijn er meer professionals die deze kwaliteiten in zich hebben. Ronald combineert durf met enthousiasme, schakelt snel, weet vanuit zijn ervaring wat wel en niet kan werken en is altijd op zoek naar verbetering voor zowel de klant als het individu.

Voorbeeld van hoe Ronald door een opdrachtgever wordt beschreven:

“Ronald is analytisch sterk en heeft snel overview in een opdracht. Zelfstartend vermogen is groot, daardoor snel van waarde bij interim opdrachten. Speelt als business controller een kritische en onafhankelijke rol in een management team. Durft op basis van goede inhoudelijke kennis. Ronald is binnen onze bank net voor een audit binnengekomen, en heeft ondanks zeer korte voorbereiding een uitstekende rol gespeeld in deze periode”.


Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 085-0708500 info@ferocia.nl