Operational auditor RA/RO/RE

Wil jij uitdagende audits uitvoeren én bijdragen aan een bank die van waarde is voor de klant, medewerker, aandeelhouder en maatschappij? Kom het team dan versterken als operational auditor!

 

Dit ga je doen

Als operational auditor voer je audits uit bij verschillende organisatieonderdelen en alle merken van de bank. We zoeken versterking van het team op Finance & Risk. Door de agile way of working krijg je de kans om de hele bank te leren kennen en de mogelijkheid om je te specialiseren op één of meerdere disciplines. Een onderzoek voer je altijd uit in een team van twee of drie collega-auditors en je maakt daarbij gebruik van een breed scala aan audittechnieken. 

De bank werkt doorlopend aan het verder professionaliseren van de afdeling. Zo zetten ze vol in op data-analyse en datavisualisatie om de rapportages nog betrouwbaarder te maken en implementeren ze de agile-werkwijze. Aan deze en andere verbeteringen kun jij je bijdrage leveren. Samen met collega’s zet je de schouders onder een moderne auditafdeling, bij een bank die begaan is met de wereld en waar mensen graag voor willen werken.

De belangrijkste werkzaamheden en verantwoordelijkheden op een rij:

  • Je voert organisatiebrede audits uit en daarbij pas je naast reguliere audittechnieken ook data-analyse toe; 

  • Je draagt bij aan alle aspecten van de audit, van de opzet van controleprogramma's, het signaleren van bevindingen, tot het schrijven van conclusies en aanbevelingen in het rapport;

  • Als accountmanager houd je in de gaten wat er speelt bij jouw bedrijfsonderdelen en welke audits op basis daarvan uitgevoerd kunnen worden;

  • Je levert een bijdrage aan het jaarplan van de afdeling Audit;

  • Incidenteel voer je op verzoek van afdelingen adviesopdrachten uit.

 

Hier kom je te werken

Jouw thuisbasis is de afdeling Audit op het hoofdkantoor in Utrecht. Een open en onafhankelijke afdeling met ongeveer dertig collega’s die gezamenlijk IT en operational audits uitvoeren, bij voorkeur integrated en ondersteund door data-analyse.

Het mooie aan werken bij Audit is dat je nadrukkelijk bijdraagt aan de missie van de Volksbank: bankieren met de menselijke maat. In alle audits stellen ze namelijk de vraag wat de impact is op klanten, medewerkers, aandeelhouders en de maatschappij. Thema’s als duurzaamheid, financiële weerbaarheid, privacy en klantbeleving spelen dan ook een rol in jouw werk. De afdeling is groot genoeg om processen professioneel in te richten, en klein genoeg om als operational auditor alle aspecten van de bank mee te krijgen. De afdeling kent weinig hiërarchie: we vinden het belangrijk dat iedereen weet wat er speelt en daarover mee kan denken. De bank deelt informatie met elkaar, ook de zaken die op directieniveau besproken worden. En voor wie ambitie heeft, zijn er volop ontwikkel- en groeimogelijkheden.

 

Jouw kwaliteiten

Natuurlijk beschik je als operational auditor over uitstekende onderzoeksvaardigheden en een positief-kritische instelling. Verder is het belangrijk dat je proactief en zelfredzaam bent en je met enthousiasme kunt vastbijten in de audits die je mag uitvoeren. Je hebt het in je om tijdens een audit tot afgewogen oordelen te komen, waarbij je hoofd- en bijzaken van elkaar onderscheidt en om anderen mee te nemen in jouw bevindingen. Bovendien vind je het prettig om samen te werken, zowel met andere collega’s binnen je team als met collega’s van andere afdelingen.

 

Verder heb je…

  • Een RA, RO of RE titel op zak (Registeraccountant, Register Operational Auditor of Register EDP-Auditor); 
  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring bij een financiële instelling of een accountantskantoor (bijvoorbeeld als auditor, consultant, controller of risk manager);
  • Affiniteit met het analyseren van bedrijfsprocessen en het toepassen van verschillende controlemethoden zoals data-analyse en soft controls; 
  • Een heldere communicatiestijl in woord en geschrift, zowel in het Nederlands als in het Engels.

 

Heb je interesse of wil je meer informatie?

Lijkt deze functie je wat en herken je jezelf in het geschetste profiel? Solliciteer dan direct! Heb je vragen over deze functie? Bel dan gerust met Karin van der Lelij, bereikbaar via tel: 06-38377474.

Stuur een open sollicitatie

Interesse? Solliciteer nu!

Upload hier je cv
Upload je cv
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 085-0708500 info@ferocia.nl