Cursus Risicomanagement

Leer in drie dagen risicomanagement binnen jouw organisatie in te richten of te optimaliseren!

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met:
Direct inschrijven
Download brochure

Teneinde organisatiedoelstellingen te kunnen realiseren heeft het management de belangrijke taak tijdig in te spelen op veranderingen in de omgeving en risico’s te managen. Risico’s veranderen echter snel; dit maakt dat het managen van deze risico’s de voortdurende aandacht van de organisatie eist. Beheersing betekent dat de organisatie effectief en proactief omgaat met het dynamische spanningsveld tussen doelrealisatie, verandering en risico’s. Veranderingen in risico’s moeten worden onderkend en beheerst, wil een organisatie ‘in control’ zijn.

Een belangrijke randvoorwaarde voor effectief en integraal risicomanagement is het incorporeren van risicodenken in de gehele organisatie. Dat gaat verder dan ‘het inrichten van een afdeling risicomanagement’. Door een juiste manier van organiseren kun je het resultaat van je inspanningen vergroten om risico’s te onderkennen en te beheersen.

Praktische informatie
Doelgroep Werkvorm Studiebelasting Resultaat Programma Startdata & -locaties Docenten Kosten Meer informatie
Doelgroep
Cursus Je bent risk officer, medewerker AO/IC, controller, compliance officer of auditor en je wilt een stevige bijdrage leveren aan het optimaliseren van risicomanagement binnen je organisatie.
Post bachelor
Werkvorm
Cursus In deze cursus werken we met actuele casuïstiek, rollenspellen en praktijkopdrachten. Ook maken we gebruik van innovatieve e-learnings. Deelnemers kunnen de bijeenkomsten van deze cursus via onze mixed classrooms zowel fysiek als digitaal bijwonen.
Post bachelor
Studiebelasting
Cursus De cursus Risicomanagement bestaat uit twee e-learnings en drie bijeenkomsten. De voorbereiding bedraagt ongeveer vijf tot zes uur per bijeenkomst.
Post bachelor
Resultaat
Cursus

Na afloop van de cursus Risicomanagement ben je in staat risicomanagement binnen jouw organisatie in te richten of te optimaliseren. Daarnaast weet je hoe je het management kan enthousiasmeren voor het onderwerp, zodat risicomanagement daadwerkelijk een bijdrage levert aan het lerend vermogen van de organisatie.

Na afronding van de cursus ontvang je een cerificaat van deelname. Indien je PE-plichtig bent ontvang je 24 PE-punten.

Post bachelor
Programma
Cursus
Dag 1

22-01-2024 | 13.00 - 16.00 uur | Praktisch gebruik controlmodellen incl. e-learning van 3 uur

Dag 2

25-01-2024 | 09.00 - 16.00 uur | Inrichting van een integraal risicomanagementsysteem en Corporate Governance incl. e-learning van 6 uur

Dag 3

29-01-2024 | 09.00 - 16.00 uur | Vaardigheden voor de risicomanager

Post bachelor
Startdata & -locaties
Cursus
22-01-2024 Utrecht
Post bachelor
Docenten
Karin van der Lelij

Karin heeft zich gedurende haar loopbaan gespecialiseerd in het opleiden, coachen en adviseren van auditors, controllers en risk officers. Haar kracht ligt zowel in het samen met klanten ontwikkelen van leerprogramma’s als het matchen van opdrachtgevers en interim-professionals. Wat haar drijft is de uiteindelijke bijdrage die ze levert aan haar klanten bij de verwezenlijking van hun strategie en de realisatie van hun doelstellingen.

Mark Daamen

Mark begeleidt auditors, controllers en risk officers in hun professionele ontwikkeling, waarbij hij het van groot belang acht dat deze professionals in verbinding staan met het management. Hierin ligt ook zijn kracht, hij weet als geen ander actoren binnen organisaties samen te brengen. Hij doceert over onderwerpen als auditing, control en risk management aan verschillende universiteiten en hogescholen, ontwikkelt incompanyopleidingen en ontzorgt opdrachtgevers bij het vinden van passende interim-professionals.

Kosten
Cursus

€1.595,- (vrij van btw).

Post bachelor
Meer informatie
Cursus

Neem contact op met Ferocia voor meer informatie over deze cursus: info@ferocia.nl of rechtstreeks bij één van de docenten: Karin van der Lelij, Partner Ferocia, 06-38377474

Post bachelor
Deze cursus iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven
Direct inschrijven Stap 1 / 3
Kies opleidingstype
Kies datum + locatie
Volgende
Aanhef
Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Vorige Volgende
Betaling door
Opmerkingen
Vorige Inschrijving verzenden
Brochure aanvragen Geheel vrijblijvend in je mailbox
Jouw gegevens
Verzenden
Klanten over ons
Edwin Voorwinde | Programmamanager @ Rabobank

"Mijn ervaringen met Mark Daamen van Ferocia zijn zonder meer positief. Taaie onderwerpen, zoals effectief bijsturen, maakt Mark op een praktische en eenvoudige wijze concreet. Gecombineerd met zijn enthousiasme raakt hij de deelnemers van de workshops. Daarnaast denkt Mark vanuit zijn achtergrond en praktijkervaring actief mee om ons continu te blijven verbeteren."

Geleverde meerwaarde: Opleiding & Training 

Cedeo-erkend

Ferocia is een door Cedeo erkende aanbieder. De Cedeo-erkenning geldt als hét keurmerk voor aanbieders van opleidingen in Nederland. Tijdens het meest recente door Cedeo uitgevoerde klanttevredenheidsonderzoek gaf 100% van de klanten aan zeer tevreden te zijn met de dienstverlening van Ferocia! Bij Ferocia bent u dus gegarandeerd van kwaliteit!

Gerenommeerde partners

Ferocia biedt diverse opleidingen en trainingen aan in samenwerking met gerenommeerde partners, zoals Avans+ en het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA Nederland). Samen staan we sterk en kunnen we een nog hogere kwaliteit bieden!

Gediplomeerde docenten

Onze opleidingen en trainingen worden verzorgd door gediplomeerde docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend. Hierdoor zijn zij in staat de theorie om te zetten naar de praktijk. Dit maakt onze opleidingen en trainingen interessant en toepasbaar, waardoor er een bijdrage wordt geleverd aan zowel je persoonlijke ontwikkeling als aan het succes van je organisatie.

Deze cursus iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 085-0708500 info@ferocia.nl