Cursus Risicomanagement

Leer in zeven bijeenkomsten risicomanagement binnen jouw organisatie in te richten of te optimaliseren!

Deze opleiding wordt aangeboden in samenwerking met:
Direct inschrijven
Download brochure

Teneinde organisatiedoelstellingen te kunnen realiseren heeft het management de belangrijke taak tijdig in te spelen op veranderingen in de omgeving en risico’s te managen. Risico’s veranderen echter snel; dit maakt dat het managen van deze risico’s de voortdurende aandacht van de organisatie eist. Beheersing betekent dat de organisatie effectief en proactief omgaat met het dynamische spanningsveld tussen doelrealisatie, verandering en risico’s. Veranderingen in risico’s moeten worden onderkend en beheerst, wil een organisatie ‘in control’ zijn.

Een belangrijke randvoorwaarde voor effectief en integraal risicomanagement is het incorporeren van risicodenken in de gehele organisatie. Dat gaat verder dan ‘het inrichten van een afdeling risicomanagement’. Door een juiste manier van organiseren kun je het resultaat van je inspanningen vergroten om risico’s te onderkennen en te beheersen.

Praktische informatie
Doelgroep Werkvorm Studiebelasting Resultaat Programma Startdata & -locaties Docenten Kosten Meer informatie
Doelgroep
Cursus Je bent werkzaam als controller, risk officer, compliance officer, medewerker AO/IC, kwaliteitsmedewerker, proceseigenaar, (operational, IT- of financial) auditor of accountant en je wilt een stevige bijdrage leveren aan het optimaliseren van risicomanagement binnen je organisatie.
Post bachelor
Werkvorm
Cursus In deze cursus werken we met innovatieve e-learnings, cases, rollenspellen en praktijkopdrachten. Je werkt zowel zelfstandig als in teamverband. Daarnaast deel je tijdens de bijeenkomsten jouw ervaringen met mededeelnemers die werkzaam zijn bij andere bedrijven. Door het interactieve karakter van de cursus ontstaat een sterk lerend effect. Je kunt de bijeenkomsten van deze cursus via onze mixed classrooms zowel fysiek als digitaal bijwonen.
Post bachelor
Studiebelasting
Cursus De cursus bestaat uit zeven bijeenkomsten en twee e-learnings. De voorbereiding bedraagt ongeveer een tot twee uur per bijeenkomst.
Post bachelor
Resultaat
Cursus

Na afloop van de cursus is de deelnemer in staat:

• risicomanagement als concept te duiden;

• het belang van risicomanagement toe te lichten;

• enkele belangrijke controlmodellen uiteen te zetten;

• de risicomanagementfilosofie en het risicomanagementbeleid vorm te geven;

• een risico/controlmatrix op te stellen;

• een testplan op te stellen voor zowel first line montioring (FLM) als second line monitoring (SLM);

• control self assessments te faciliteren; en

• draagvlak te creëren voor de opvolging van verbetervoorstellen die volgen uit risicoanalyses.

Je bent na afloop van de cursus in staat risicomanagement binnen jouw organisatie in te richten of te optimaliseren. Daarnaast weet je hoe je het management kan enthousiasmeren voor het onderwerp, zodat risicomanagement daadwerkelijk een bijdrage levert aan het lerend vermogen van de organisatie.

Post bachelor
Programma
Cursus
Dag 1

07-10-2024 | 09.00 - 12.00 uur | Introductie

Dag 2

07-10-2024 | 13.00 - 16.00 uur | Corporate governance

Dag 3

08-10-2024 | 09.00 - 12.00 uur | Controlmodellen

Dag 4

16-10-2024 | 09.00 - 12.00 uur | Risicomanagementfilosofie en -beleid

Dag 5

16-10-2024 | 13.00 - 16.00 uur | Risicomanagementcyclus

Dag 6

17-10-2024 | 09.00 - 12.00 uur | Control self assessments

Dag 7

17-10-2024 | 13.00 - 16.00 uur | Gesprekstechnieken

Post bachelor
Startdata & -locaties
Cursus
07-10-2024 Utrecht
Post bachelor
Docenten
Karin van der Lelij

Karin van der Lelij is partner bij Ferocia Opleiding & Training. Zij ontwikkelt opleidingsprogramma’s en is daarnaast werkzaam als trainer, docent en adviseur op het gebied van veranderprocessen, vaardigheden, controlling, auditing en risicomanagement. Karin is afgestudeerd bedrijfseconoom, register controller en black belt Lean Six Sigma. In haar carrière heeft zij gewerkt als leidinggevende, programmamanager, projectleider, auditor, senior riskmanager, business controller en concern controller. Daarnaast heeft ze diverse adviseursfuncties ingevuld.

 

 

 

Kosten
Cursus

€2.195,- (vrij van btw).

Post bachelor
Meer informatie
Cursus

Neem contact op met Ferocia voor meer informatie over deze cursus: info@ferocia.nl of rechtstreeks bij de docent: Karin van der Lelij, Partner Ferocia, 06-38377474

Post bachelor
Deze cursus iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven
Direct inschrijven Stap 1 / 3
Kies opleidingstype
Kies datum + locatie
Volgende
Aanhef
Persoonlijke gegevens
Contactgegevens
Vorige Volgende
Betaling door
Opmerkingen
Vorige Inschrijving verzenden
Brochure aanvragen Geheel vrijblijvend in je mailbox
Jouw gegevens
Verzenden
Klanten over ons
Edwin Voorwinde | Programmamanager @ Rabobank

"Mijn ervaringen met Mark Daamen van Ferocia zijn zonder meer positief. Taaie onderwerpen, zoals effectief bijsturen, maakt Mark op een praktische en eenvoudige wijze concreet. Gecombineerd met zijn enthousiasme raakt hij de deelnemers van de workshops. Daarnaast denkt Mark vanuit zijn achtergrond en praktijkervaring actief mee om ons continu te blijven verbeteren."

Geleverde meerwaarde: Opleiding & Training 

Cedeo-erkend

Ferocia is een door Cedeo erkende aanbieder. De Cedeo-erkenning geldt als hét keurmerk voor aanbieders van opleidingen in Nederland. Tijdens het meest recente door Cedeo uitgevoerde klanttevredenheidsonderzoek gaf 100% van de klanten aan zeer tevreden te zijn met de dienstverlening van Ferocia! Bij Ferocia bent u dus gegarandeerd van kwaliteit!

Gerenommeerde partners

Ferocia biedt diverse opleidingen en trainingen aan in samenwerking met gerenommeerde partners, zoals Avans+ en het Instituut van Internal Auditors Nederland (IIA Nederland). Samen staan we sterk en kunnen we een nog hogere kwaliteit bieden!

Gediplomeerde docenten

Onze opleidingen en trainingen worden verzorgd door gediplomeerde docenten die hun sporen in de praktijk hebben verdiend. Hierdoor zijn zij in staat de theorie om te zetten naar de praktijk. Dit maakt onze opleidingen en trainingen interessant en toepasbaar, waardoor er een bijdrage wordt geleverd aan zowel je persoonlijke ontwikkeling als aan het succes van je organisatie.

Deze cursus iets voor jou? Twijfel dan niet langer en schrijf je nu in!
Direct inschrijven
Goedendag! Mocht ik u ergens mee kunnen helpen, dan verneem ik dat graag. 085-0708500 info@ferocia.nl